Adevărul despre sistemul mondial financiar şi despre basmul că Planul Marshall a fost un mare act de caritate pentru Germania

sistemul financiar mondial

Pe măsură ce băncile centrale din diferite țări tipăresc în mod constant noi bilete de bancă, Wall Street inventează noi mecanisme complexe pentru a cufunda lumea în datorii – până când se va sparge buboiul. Specialistul în finanțe Ernst Wolff explică acest mecanism.
Ernst Wolff, specialist în finanțe și autor d bestseller-uri remarcat de revista Der Spiegel, a descris într-un mod foarte simplu și ușor de înțeles, în noua sa carte „Tsunami-ul financiar sau modul în care sistemul financiar ne amenință pe toți“ modul în care sectorul financiar este transformat în principala forță motrice a economiei mondiale. El compară sistemul financiar cu un pacient.

Pacientul are aproximativ 75 de ani. Sistemul nostru financiar, în principiu, a fost stabilit în SUA, mai exact la Bretton Woods, în 1944. Și pacientul se confruntă cu mai multe și dificile probleme, deoarece întro zi din 1998, el aproape a murit, apoi din nou în 2007 / 2008. De la a doua criză, el este păstrat în viață artificial „.

Potrivit expertului, sistemul financiar este utilizat în prezent pentru resuscitare. În cartea sa, autorul pătrunde adânc în istorie. De ce deciziile luate de bancheri acum 100 de ani sunt încă relevante astăzi?

„Mulți oameni încă nu știu astăzi că Fed nu este o instituție publică: este în mâini private. Este un cartel bancar controlat de mai multe familii foarte bogate. Acest fapt a fost trecut sub tăxere în mod perseverent în cursul istoriei „.

Potrivit expertului, războaiele au contribuit întotdeauna la creșterea economică.

Exemplu: după războaiele conduse de SUA, companiile americane sunt responsabile de reconstrucție sau companiile care au cooperat cu câștigătorii.

Amintiți-vă de planul Marshall, Ernst Wolff explică faptul că a fost altceva decât un proiect dezinteresat. „A fost prima operațiune uriașă de redistribuire a banilor contribuabililor între grupurile americane. Banii trimiși în Germania au fost banii contribuabililor și au fost alocați cu condiția ca companiile americane să fi primească comenzile. Basmul că Planul Marshall a fost un mare act de caritate din partea SUA este de asemenea adevărat , precum şi  afirmația domnului Schäuble, că în ultimii ani, banii acordaţi Greciei a fost un ajutor. ”

Pe măsură ce dolarul continuă să joace un rol-cheie în economia globală, trece printr-o perioadă dificilă, deoarece şi SUA  trăieşte o perioadă dificilă, crede expertul .

„Ei (SUA, ed) au acum concurenți puternici pe piața mondială, mai presus de toate China. Dar este nevoie de timp pentru ca schimbarea monedei mondiale să aibă loc. Cei care și-au întors spatele de la dolar au plătit un preț mare. Saddam Hussein a fost primul care a încercat să-și vândă petrolul în euro – și a fost executat. Apoi a fost Muammar Gaddafi care a încercat să facă același lucru și știm cum a terminat. Conflictul cu Iranul a început după ce Teheranul și-a anunțat intenția de a-și vinde petrolul în euro. În ultima vreme suntem martorii unui conflict similar cu Venezuela „, rezumă Ernst Wolff. Astfel, în opinia lui, epoca dolarului nu este încă terminată, dar se apropie de sfârșit.

„Economia financiară este infinit mai mare decât economia reală și este complet desprinsă de ea. Cu toate acestea, nu produce valoare. În ultimii 30 de ani, s-a transformat într-un „cazino” gigantic, în care banii se deplasează prin a merge înainte și înapoi.

Deoarece acest sistem se bazează pe împrumuturi care trebuie rambursate, acesta trebuie să fie în mod constant injectat cu bani. Așa fac băncile centrale, în special FMI și BCE, care sunt cei mai mari manipulatori ai sistemului financiar, spune specialistul. „Ei tipăresc tot timpul bilete noi pe care le oferă acum la rate zero sau chiar negative”.

Principala problemă, potrivit expertului, este că majoritatea oamenilor ignoră pur și simplu originea multor probleme.

„Există o mulțime de discuții despre refugiați în Europa. Ele sunt, de asemenea, produsul proceselor din sectorul financiar. Cele două motive principale ale crizei migratoare sunt inegalitățile sociale și războaiele. Sectorul financiar este responsabil pentru acest lucru. Marii investitori fac în secret bani în războaie și împărţesc  țările lumii a treia ca pe o buturugă de Crăciun ( desert franţuzesc) „, concluzionează Ernst Wolff.

http://www.wikistrike.com/2017/10/le-tsunami-financier-ou-comment-le-systeme-financier-nous-menace-tous.html