SENZAŢIONAL! Cine esie Vladimir Putin? Ministerul Finanțelor din Rusia continuă să finanţeze economia STATELOR UNITE ALE AMERICII, dar reduce finanțarea domeniului militar, medical și a învăţământului

Buget Rusia

Planificarea bugetară pe marginea diversiunii

În toamnă Ministerului de Finanțe ar trebui să pregătească un buget pentru anii 2018-2020, care se va baza pe prognoza macroeconomică de dezvoltare economică, cu toate acestea, așa cum a devenit cunoscut astăzi, mass-media, Ministerul Finanțelor nu a fost de acord cu propunerea 2018 a ministerelor și departamentelor privind fonduri guvernamentale în valoare de 1,8 trilioane de ruble. Publicația RBC notează că aceasta este o discrepanță record între cererile și planurile Ministerului de Finanțe. Principalii non-beneficiari ai fondurilor sunt militari, constructori de drumuri și servicii de sănătate publică în cadrul Agenției Medicale și Biologice Federale.

Nu este satisfăcute cerințele Ministerului Apărării, de 485 miliarde de ruble., cereri pentru indexarea diferitelor tipuri de cote. Agenția Federală Medicală și Biologică nu primește 126 miliarde de ruble pentru centralizarea sistemelor regionale de colectare a sângelui și „protecția antiteroristă” a acestui sistem. Pentru educație nu este de ajuns 95 de miliarde de ruble, din care 60 de miliarde de ruble. – pentru reparațiile școlare și pentru noile cadre didactice. Sistemul de transport are nevoie de încă 112 miliarde de ruble, în special RZD. Mai mult decât atât, în cazul în care 2019 nu sînt puse în  aplicare 2,2 trilioane de ruble, pentru 2020 – .. 2,4 trilioane de ruble, dar aici finanțatorii au încă timp pentru un acord, însă în acest an probabilitatea ca o mare o parte din aceste costuri nu vor primi finanțare din buget este foarte mare, deoarece discuția și adoptarea bugetului pentru anul viitor vor avea loc în următoarele luni. „De facto, bugetul în această săptămână a fost deja elaborat, precum și mărimea discrepanțelor bugetare cu posibilitățile Ministerului de Finanțe în acest an este de dimensiuni record“, – a informat presa.

Este interesant faptul că Ministerul Finanțelor avea să economisească nu din asistența băncilor, ci pe direcțiile strategice. În anul alegerilor prezidențiale, blocul economic al guvernului nu aprobă cererile de rație în armată. Să dea Dumnezeu  ca cel puțin unele unități militare să nu rămînă în decembrie fără această alocație, deoarece este imposibil să rezolvăm astfel de întrebări în trei zile fără licitare electronică. Și ținând seama de realitățile lumii actuale, de a-și șine propria armată în foamete , nu este rezonabil.

„Economisirea” cheltuielilor de transport ridică, de asemenea, întrebări. Pe de o parte, președintele a cerut ca jumătate din drumurile din marile aglomerări regionale să fie aduse la normal. Pe de altă parte, are nevoie de modernizare urgentă și Căile Ferate pentru a asigura transportarea bunurilor pe Noul Drum al Mătăsii“ din China către Europa – transportul de mărfuri între Rusia și China, în 2016 a crescut cu 19%,   creștere care în semestrul I al acestui an, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut s-a ridicat la 16% (35,2 milioane de tone au fost transportate). Acest lucru a fost anunțat de prim-vicepreședinte al OAO „Căile Ferate Ruse“ Alexander Misharin în timpul dialogului de afaceri „Rusia – China“, ce a avut loc în cadrul Forumului Economic de Est în Vladivostok. Și, în același timp, la sfârșitul anului trecut a existat o lipsă reală de noi vagoane de marfă din Rusia. Deși există o muncă serioasă aici – vârsta lor medie la începutul acestui an a fost de 13,3 ani, încă mai aveam 296 mii de mașini, care au 20 de ani. Și aceste mașini ar trebui să fie schimbate, din cauza lucrărilor de întreținere.

59b27023

Dacă nu există nici fonduri guvernamentale, Căile Ferate vor trebui  să continue să ridice ratele de transport de marfă, forțând chinezii să se gândească dacă să utilizeze una dintre cele șapte coridoare ale drumului lori și pune în pericol punerea în aplicare a proiectelor majore geo-economice. Sau, pentru a ridica tarifele pentru pasageri, în ceea ce privește taxele  turistice, dacă nu va îngropa,  va provoca o lovitură puternică pentru a începe să se dezvolte turismul intern al țării.

Despre refuzul de a finanța integral centralizarea sistemelor regionale de colectare a sângelui și „protecția anti-teroristă“ a sistemului, precum și repararea școlilor și creșterea ratelor de profesori, în cazul în care salariul cadrelor didactice tinere încă variază între 12-14000 pe lună, toate acestea miroase în anului electoral o sabotaj direct.

Printre motivele,după care se ascunde Ministerul Finanțelor, în afară de controalele și verificările de cheltuieli, s-a afirmat că, spre deosebire de 2017, când deficitul bugetar ar putea fi acoperit cu resturile fondului de rezervă în anul următor acest lucru nu este posibil, și nu există nici o dorință. De exemplu, ministrul de finanțe Anton Siluanov a declarat la 1 septembrie că utilizarea fondului de rezervă, cu care se finanțează  deficitul bugetar federal, Ministerul de Finanțe va amâna acest lucru pînă-n  ultima clipă, când vor avea cu adevărat nevoie de resurse.“ „În acest an planificăm să acumulam peste 600 de miliarde de ruble. rezerve. Aceasta va fi o sursă de finanțare a deficitului bugetar în 2018. În 2019, intenționăm să abandonăm utilizarea Fondului de rezervă „, a spus ministrul.

Această afirmație arată ciudat, în cazul în care numai în mai 2017 Rusia a investit în titluri de stat americane  încă 3,8 miliarde de dolari și  suma totală a ajuns la 108.7 miliarde de dolari. Dacă transformați numai investițiile din mai din dolari în ruble, obțineți peste 217 miliarde de euro, care acoperă cu ușurință costurile educației și sistemului de transport sau aproape jumătate din costul armatei. Și asta doar investițiile din mai, în decembrie anul trecut, ianuarie și februarie anul acesta, Rusia a investit în titluri  SUA în total  100 de milioane de $, iar în martie, odată ce izbucni 13500000000 $. Dacă am lua investițiile în titluri de stat numai în SUA pentru anul curent, se pare, că numai investi țiile în titluri de creanță din SUA au fost de 17,6 miliarde de dolari sau circa de 1 trilion de ruble din 1,8 trilioane de dolari, ceea ce nu-i ajung Ministerul Finanțelor  pentru a îndeplini ofertele planificate.

Și acești bani se află acolo chiar și pe fondul unor riscuri sporite prin introducerea sancțiunilor de către SUA…

Минфин продолжает спонсировать США, но сокращает финансирование военных, врачей и школ