DOSAR SECRET: De ce Israelul se răzbună pe Spania, finanţînd separatismul şi referendumul din Catalonia

Catalonia Israel

La o săptămână după referendumul privind independența din Catalonia, au apărut trăsăturile comanditarilor reali ai revoltei împotriva coroanei spaniole.

Urmele separatiste duc la fostul președinte al Cataloniei Hordi Puyolyu, care a condus regiunea timp de peste 20 de ani, 1980-2003. Tatăl mișcării catalane și un susținător fervent al separării, este cunoscut în Spania ca lobby-ist pentru interesele comunității evreiești. În acest context, apelurile active ale  presei israeliene în susținerea referendumului nu arată deja ca un principiu de solidaritate simplu „doi popoare – două state“.

Aceasta este concluzia analistului irlandez Gearóid Ó Colmáin. După cum s-a dovedit, în ajunul referendumului din 2014, postul de la Ierusalim a descris perspectivele pentru posibila independență a Cataloniei. A fost vorba de finanțarea unui nou stat. În calitate de  sponsori postul israelian îi numeşte pe Germania și Israel, în conformitate cu doctrina separatistă a Fondului Catmon, omițând, cu toate acestea, Statele Unite ale Americii. Judecătorul Curții Supreme de la Barcelona Satyago Vidal a declarat într-un interviu cu JP, „Israelul va servi temporar în caltate de bancă pentru Catalonia independentă.

Un alt ziar israelian Ha’aretz a susținut și referendumul catalan în 2014. Articolul cu titlul caracteristic «Viva Catalunia, Viva Israel» face referire la unul dintre liderii mișcării sioniste din Catalonia Lopez Tena. În acest caz, un protectorat israelian a fost descris ca un factor de descurajare: „Spaniei nu-i va fi ușor să renunțe la bijuteriile coroanei sale, dar Lopez Tena nu pierde timp, promițând că un nou stat membru al Europei va fi unul foarte prietenos față de Israel. În acest caz el va fi diferit și de rivalul său din Madrid „.

În mod semnificativ, cele două ziare sunt aripa stângă, care îndeplinește cerințele spiritului revoluționar catalan și cântecele de stînga din perioada războiului civil. Chiar și fostul ministru de Finanțe al Greciei Yanis Varoufakis a apărut în Barcelona, să convingă pe toți că întreaga afacere este de „stânga“ și „progresistă“. Cu toate acestea, doctrina de stânga este o acoperire a intereselor globalizării și a capitalului evreiesc. De fapt, guvernul catalan are nevoie de o independență în gestionarea migrației, pentru a folosi coloniştii sosiți ca forță de muncă ieftină.

Generalitatea Catalană a fost mult timp un vehicul pentru interesele Israelului în Spania. Acest lucru se reflectă în faptul că, în ultimii ani Catalunia a devenit un fel de „Eldorado“ pentru cei mai bogați evrei, cu restaurarea sinagogii și fostul cartier evreiesc. Cu toate acestea, există, de asemenea, legături structurale, de exemplu, Agenția catalană pentru Accio are contract de competitivitate și de formare a polițiez locale Mossos d’Esquadra în cadrul„Mossad“. Despre acele lucruri ce se ascund în spatele paravanului oficial, ar trebui să le cercetezi în istorie, spune Gearóid Ó Colmáin.

 

Potrivit analistului, interesul Israelului pentru Catalonia independentă rezidă  în răzbunarea istorică împotriva monarhiei spaniole pentru expulzarea evreilor în 1492. Pentru evreii spanioli, aceasta a devenit o adevărată catastrofă națională. Cu toate acestea, după strămutarea lor în Olanda, ei s-au răzbunat pe regele spaniol provocând războiul pentru independență din 1568-1648. Atunci când marranii olandezi” au început să dezvolte sectorul bancar, emiţînd bilet la ordin europene, economia Spaniei a căzut. Este semnificativ faptul că Spania a stabilit relații diplomatice cu Israelul numai în 1986.

Acest exemplu ilustrează modul în care istoric rebeliunea separatistă actuală poate fi inspirată pe „banii evreilor, adică, marea finanță internațională, garantează supraviețuirea“ „Catalunyei“independente , așa cum s-a pronunţat Satyago Vidal într-un interviu cu Jerusalem Post. În plus, astăzi, Israelul are un motiv actual de provocare împotriva autorităților spaniole. Spania a adoptat o poziție fermă împotriva politicii de apartheid al Israelului împotriva palestinienilor, și este unica ţară care își exprimă  condamnarea sa prin măsuri practice.

În timpul războiului din Liban  din 2006 Madridul  a acuzat Tel Aviv-ul de genocid libanez, și doi ani în urmă a deschis o anchetă penală împotriva prim-ministrul Benjamin Netanyahu, și un număr de miniștri israelieni, inclusiv actualul ministru al apărării în exercițiu, Avigdor Lieberman, pentru atacul asupra convoiului marin „Flotila Libertății“ în anul 2010. Acum, politicienii israelieni sunt amenințați cu arestarea dacă se află pe teritoriul spaniol. Este semnificativ faptul că, după referendumul din Catalonia mass-media israeliană au luat în batjocură reproşurile privind conflictul arabo-israelian.

Где сепаратизм, там и Израиль: в каталонском референдуме обнаружен еврейский след