BOMBA BOMBELOR: “TĂTUCUL”TRAIAN BĂSESCU, MARELE UNIONIST, ÎN SPATELE AFACERII PD-L -GAZPROMUL RUS – IOANA BĂSESCU!

Romanian President Traian Basescu (L) and Russian President Vladimir Putin (R) arrive to attend a diner on April 3, 2008 at the Hilton Hotel in Bucharest, Romania, on the sidelines of the NATO summit. Putin arrived on April 3, 2008 at a NATO summit overshadowed by rows over the alliance's expansion and US anti-missile defence plans.
    AFP PHOTO / HO / ROMANIAN PRESIDENCY / Sorin Lupsa

Rusofobia lui Băsescu ascunde în spate contracte de sute de mii de euro, încasate de Ioana Băsescu, prin intermediul cabinetului notarial. În timp ce zi de zi Băsescu atacă Rusia și Gazprom, fiica lui, face contracte de sute de mii de euro cu rușii. O reţea de evazionişti cu puternice conexiuni politice şi protecţie la nivel înalt a profitat din plin de interesele în România ale unui gigant în petrol şi gaze naturale. A obţinut sume uriaşe din deschiderea uşilor pe teritoriul românesc.

Partea leului din afacere a luat-o notarul Ioana Băsescu. Prin cabinetul său, au fost legalizate multe din tranzacţiile colosului în România.

O anchetă exclusivă despre bani, putere şi influenţă la cel mai înalt nivel

Pe Ioana Băsescu o ştie toată lumea. Fiică de preşedinte. Dar şi notar public. Unul chiar norocos, cu lipici la contracte bănoase.

El este mai puţin cunoscut, dar la fel de norocos. Îl cheamă Constantin Şufană şi este unul din benzinarii care au renunţat la afacere pe mâna ruşilor de la Gazprom. Nu direct, ci prin sucursala sârbă a acestora, NIS Petrol SRL. Dar şi pe mâna fiicei preşedintelui Traian Băsescu, notarul Ioana Băsescu. Acolo au fost semnate multe dintre contractele prin care ruşii au cumpărat benzinării în România.

Dacă luăm în calcul un comision de 1% pentru zece benzinării tranzacţionate până în prezent, la un cost mediu de 2.000.000 de euro, Ioanei Băsescu i-ar fi intrat în buzunar nu mai puţin de 200.000 de euro. Şi asta la prima strigare! O pâine într-o afacere de proporţii, moşită la cel mai înalt nivel în urmă cu trei ani.

Povestea dintre România şi ruşii de la Gazprom a început să se scrie undeva la finalul anului 2011, când Ion Ariton, pe atunci ministru în guvernul Boc, pleca la Moscova, aparent să negocieze preţul la gaze.

Întors în ţară, ţine o conferinţă de presă prin care anunţă că cei de la Gazprom vin să investească în România, să deschidă un lanţ de 150 de benzinării.

Steagul rusesc a fost înfipt pentru prima dată în România un an mai târziu, în decembrie 2012, când Gazprom deschidea Veştem, lânga Sibiu, prima benzinărie. Aşadar, România devenea prima ţară din Europa care comercializa, sub sigla Gazprom, pe lângă gaze, şi carburanţi.

Neoficial, în Sibiu există o puternică reţea de benzinari, strâns legată şi protejată de Ion Ariton, cel care a moşit întreaga afacere Gazprom. Pionul principal în tranzacţia iniţială a fost Constantin Şufană.

El este cel care a pus la bătaie o benzinărie şi terenul alteia din Arad. Şufană este cuscrul lui Pavel Ghişe, patronul Ana Oil, firma implicată în dosarul evaziunii de milioane de euro patronată de Sorin Blejnar, Codruţ Marta şi Viorel Comăniţă.

Pe lângă Ana Oil, în dosarele de ancheta se regasesc și firmele Aral din Sălişte, patronată de familia Bratu, şi Euroil, proprietatea lui Dumitru Domnariu, fost consilier judeţean şi membru de vază al PDL Sibiu.

Tot în vizora intrat şi alt benzinar sibian din acest grup, Ioan Ovidiu Moldovan, patronul Benzoil. Toţi aceştia sunt acuzaţi că au dat o gaură de milioane de euro bugetului. Iar când inspectorii ANAF au încercat să controleze aceste firme, s-au lovit de opoziţia şefilor, Blejnar şi Marta.

Cumva, toate drumurile duc la Ion Ariton. Fostul ministru are o relaţie veche cu benzinarii din Sibiu, de pe vremea când şi el activa în domeniu. Şi nu doar cu ei, ci şi cu oameni influenţi din justiţie.
Imagine
În 2003, Ion Ariton era cercetat pentru neglijenţă şi fals intelectual în cazul unui prejudiciu de peste 7 miliarde de lei vechi adus companiei Petrom Sibiu, acolo unde lucra ca director comercial. A fost scăpat însă de nimeni alta decât de Laura Kodruţa Kovesi, procuror pe atunci la Sibiu. Coincidenţă sau nu, amândoi au ajuns la Bucureşti câţiva ani mai târziu. Şi nu oricum, ci în funcţii-cheie: unul procuror general, celalalt ministru al Economiei. Aduşi, sub o formă sau alta, de apropiaţi ai preşedintelui Traian Băsescu. A cărui rusofobie, cel puţin în public, este de neclintit.

Aversitatea preşedintelui a fost îndulcită, în mare secret, de banii încasaţi de fiica sa. Şi nu ar fi puţini, dacă ne luăm după contractele aflate.

S-a încercat obţinerea unui punct de vedere al Ioanei Băsescu, însă fără succes. O solicitare scrisă detaliat despre relaţia fiicei preşedintelui cu ruşii de la Gazprom, precum şi câştigurile obţinute în urma acestei afaceri s-au lovit de un zid al tăcerii. Mascat de secretul profesional. Filiala NIS Petrol s-a prevalat de clauzele de confidenţialitate.

Ramâne, însă, întrebarea: câţi bani a încasat Ioana Băsescu în urma acestei afaceri?

Legăturile cu Gazprom au continuat și după ce ministru PDL și-a terminat mandatul. Tranzacțiile colosului s-au făcut în biroul notarului Ioana Băsescu. Rolul Ioanei Băsescu și primele câștiguri

Dar până la legăturile lui Ariton și dosarele de care a fost “scăpat”, poate vă întrebați de rolul Ioanei Băsescu, fiica președintelui, notar. Ea este tipul de notar norocos. O ieşire nervoasă, nedemnă de un preşedinte. S-a întâmplat , când întrebat cum a reacţionat când fiica sa l-a înştiinţat că lucrează pentru o subsidiară a Gazprom, şi mărturii, dosare, preşedintele a răspuns: “Minţiţi! Pentru că minţiţi, fata mea nu a obţinut niciodată bani de la Gazprom. (…) Nu vă contrazic că Ioana poate avea legalizare de acte. Cum vă permiteţi să spuneţi că a luat bani de la Gazprom?“ O investigaţie reuşeşte să ofere încă o imagine a sistemului de interese în care persoane sunt interconectate într-o adevărată reţea aflată deasupra oricărei legi.

Mihai Corbu, persoana vizată de ancheta, apare pentru prima dată în momentul negocierilor transmisiilor meciurilor de fotbal din campionatul românesc, dintre Liga Profesionistă de Fotbal şi RCS/RDS.

Într-un mod inexplicabil, LPF a acordat un procent din suma negociată, peste două milioane de euro, unei societăţi prin intermediul căreia a fost negociat contractul cu RCS/RDS – Capital Properties, firmă deţinută de Mihai Corbu.

Modul în care Capital Properties a ajuns să negocieze drepturile TV ale LPF a fost dezvăluit chiar de Mihai Corbu. Într-un interviu, acesta a explicat că sociatatea sa a fost recomandată LPF-ului chiar de către persoana mandatată să poarte negocierile din partea RCS-RDS, Adrian Tarău, un apropiat al patronului RCS/RDS, Zoltan Tesari.

Deci, recomandat chiar de către cel cu care era mandatat să negocieze, putându-se presupune că cei doi intermediari s-au înţeles și apoi au mimat că reprezintă că cele două părţi.

Recomandat de implicarea cu succes în negocierea transmisiilor meciurilor de fotbal din Liga 1, conform investigaţiei, cariera lui Mihai Corbu a explodat, fiind numit director pe România şi Ungaria al firmei de distribuţie a combustibililor LukOil iar în prezent este administrator reprezentanţei concernului rus Gazprom, Niş Petrom.
Imagine
Privind restrospectiv la o altă anchetă , care dezvăluia conexiunea dintre filiala Gazprom, NIS Petrom, şi fiica preşedintelui Traian Băsescu, Ioana Băsescu, care este notarul agreat de această societate, prin biroul său notarial derulându-se toate contractele de achiziţie făcute de această companie, se poate concluziona că cercul de interese şi protecţie se închide fericit pentru personajele principale, nefericit pentru toţi cetăţenii români oneşti şi cinstiţi.

De la RUŞI VIN BANII! IOANA BĂSESCU, notarul agreat de Gazprom în multe din tranzacţiile efectuate în România

Constantin Şufană, primul dintre proprietari care a vândut benzinăria Gazprom-ului, a declarat că tranzacţia a fost legalizată prin biroul notarial al Ioanei Băsescu, fiica preşedintelui Traian Băsescu. Şufană este cuscrul lui Pavel Ghişe, patronul Ana Oil, firma implicată în dosarul evaziunii de milioane de euro patronată de Sorin Blejnar, Codruţ Marta şi Viorel Comaniţa.
“Prima dată când ne-am dus, de fapt ne-am dus de două ori, am semnat în două tranşe, acolo am văzut-o (pe Ioana Băsescu – N.R). Ni s-a recomandat acolo (Ioana Băsescu – N.R) şi imediat mi-am dat seama! Ştiam, adică auzisem, că nu eram nici noi proşti, am auzit că ar fi, că ar avea, că dânsa (Ioana Băsescu – N.R) a venit după, cu escortă. Ne-am uitat şi noi, că Ioana Băsescu nu-i oricine! Cu atât mai mult ni s-a întărit convingerea că e ceva legal”, a declarat  Constantin Şufană.

Constantin Şufană spune că nu cunoaşte cum s-a ajuns la această situaţie, lăsând să se subînţeleagă că acest lucru i-a fost impus. “Nu ştiu, chiar nu ştiu. Să nu mă întrebaţi, pentru că nu am depins noi de ea. Nu ştiu de cine s-a hotărât. Am semnat acolo (la biroul notarial al Ioanei Băsescu – N.R.), dar nu ştiu prin ce înţelegere. La Bucureşti acolo s-au făcut toate actele”, spune Şufană.
“Vă daţi seama că, dacă toate contractele se fac prin ea, e şmecherie! Eu am pus problema aşa: Mă, dacă toate se fac prin ea, la cât se plătesc comisioane şi taxa de notar, eu mi-am spus aşa, e șmecherie! Va daţi seama, dacă se cumpără 50 de staţii , fa-ţi socoteala, acolo sunt 60-70 de milioane, dacă-i dă 1% , nu?”, a mai declarat  Constantin Şufană.
Imagine
Pentru aducere aminte, chiar tatăl notarului, Traian Băsescu, afirma într-o declaraţie publică faptul că Gazprom are interese oculte în România: “Este clar ca Gazprom, guvernul Federaţiei Ruse are interese ca și în cazul UE și SUAhttps://searchnewsglobal.wordpress.com/2014/05/03/vom-cumpara-de-la-straini-gaze-romanesti-la-preturi-liberalizate/ .

https://searchnewsglobal.wordpress.com/