ATENŢIE! În Orientul Mijlociu, este creat „noul Israel” prin separarea Kurdistanului

Noul Israel

Liderul suprem al Iranului Imam Sayyed Ali Khamenei, a declarat, miercuri, președintelui Recep Tayyip Erdogan, că Statele Unite ale Americii și Israelul încearcă să creeze un „nou Israel“ în Orientul Mijlociu, printr-o secesiune a Kurdistanului.

Liderul a avertizat că referendumul din Kurdistanul irakian este o trădare a regiunii și amenințarea viitorului, ceea ce ar atrage după sine consecințe pe termen lung pentru statele vecine.

Imam Khamenei a declarat că Iranul și Turcia ar trebui să facă tot posibilul pentru a contracara acest lucru, iar guvernul irakian ar trebui să ia acest lucru în serios și să ia măsurile corespunzătoare.

La care Președintele Turciei a răspuns: „Asistența, simpatia, deciziile politice și economice unificate și serioase ale Iranului și ale Turciei cu privire la această chestiune sunt foarte importante”.

Khamenei a subliniat importanța cooperării dintre Teheran și Ankara în ceea ce privește problemele grave cu care se confruntă lumea islamică din Asia de Est și Africa de Nord. El a subliniat, de asemenea, necesitatea extinderii cooperării economice dintre cele două țări.

Erdogan, la rândul său, a subliniat necesitatea de a stabili o uniune puternică între Iran și Turcia în regiune.

„Am reușit să obținem rezultate în cursul negocierilor cu președintele iranian asupra Siriei și Irakului”.

Președintele Turciei a subliniat necesitatea unor acțiuni comune și simultane ale Iranului, Turciei și Irakului cu privire la problema Kurdistanului irakian.

Pe baza documentelor concludente și a probelor, a devenit clar că SUA și Israel au ajuns la un acord comun cu privire la această chestiune și (Președintele Kurdistanul irakian) Barzani a făcut greșeala de neiertat de a petrece un referendum, a afirmat Erdogan.

Sursa:
https://www.veteranstoday.com/2017/10/05/kurdish-secession-us-plot-to-create-new.