Președintele Dodon ia mită

Dodon

Președintele Igor Dodon recunoaște că ia mită. Constatarea a fost făcută de fostul reprezentant al Moldovei în Consiliul Europei și ONU, Alexei Tulbure, comentând destăinuirile făcute de șeful statului la ultima conferință de presă.

”Toți banii, repet – toți și cei pentru reparația reședinței de la Condrița și cei care vin în fundația soției lui Igor Dodon și cei care acoperă odihna familiei șefului statului în Turcia sau în altă parte, dar și banii prevăzuți pentru tot felul de reparații, inclusiv pentru clădirea administrației Președintelui, care nu sunt specificați sub forma unor contracte și indicați în declarații și alte documente financiare și fiscale, sunt MITĂ.

Declarațiile lui Igor Dodon precum că nu s-a cheltuit nici un ban din bugetul de stat pe asta sau pe aceea, sunt declarații de autodenunț despre luare de mită.

Igor Dodon ia bani de la sponsori din Turcia, Rusia și alte țări în baza la ce? În schimb la ce? Așa, cum ne-a prezentat asta însuși Igor Dodon – este o corupție curată. El însă cred că nu consideră așa”, afirmă Alexei Tulbure.

Fostul diplomat citează și legislația Republicii Moldova, care stipulează expres că ”… funcționarilor și demnitarilor publici li se interzice să solicite și să accepte orice cadouri, servicii, favoruri destinate personal sau familiei sale, care îi pot influenţa corectitudinea şi imparţialitatea în exercitarea funcţiei publice deţinute sau pot constitui o recompensă în raport cu această funcţie”.

”Un simplu exercițiu de logică. Toți acești bani ”vin” la Igor Dodon dintr-un singur motiv – el este Președintele țării. În schimb, de la Președinte sunt așteptate favoruri, preferințe, facilități etc. în interiorul țării și în relațiile cu alte țări. Corupție curată””, constată Alexei Tulbure.

Sursa: Moldnews