ULTIMA ORĂ: Ion Iliescu și Petre Roman cercetaţi penal de Parchetul General în dosarul ‘Mineriada’. Dar cînd vor fi condamnaţi ei pentru genocidul economic?

Parchet general

Acuzațiile care  se aduc lui Ion Iliescu şi Petre Roman pentru mineriada sunt corecte , dar pentru confuzia creata in rândul armatei prin ordine contradictorii special date pentru justificarea existentei teroriștilor si a existentei unor victime colaterale cand se vor ancheta ? Dar dezintegrarea industriei si agriculturii Romaniei (citez dinspre Roman : industria ? O grămada de fier vechi . Privatizare pe 1$ , comisii de lichidare a CAP -urilor !? Cand se vor ancheta ? Era efortul a milioane de romani si locuri de munca asigurate , un adevarat genocid economic . Vinovații trebuie sa răspundă , nu exista prescripții la condamnări pentru asemenea fapte , pagubele trebuie recuperare dela miliardarii de carton , expresia Mass-media din acea perioada .

 

UPDATE Ion Iliescu și Petre Roman, la Parchetul General în dosarul ‘Mineriada’

Fostul președinte Ion Iliescu s-a prezentat luni, la Parchetul General, pentru a fi audiat de procurorii militari în dosarul ”Mineriada”.

Și fostul premier Petre Roman a fost luni dimineața la sediul Parchetului.

Potrivit unor surse judiciare, Ion Iliescu și Petre Roman au fost chemați de procurori pentru a li se aduce la cunoștință extinderea urmăririi penale, ei fiind puși sub acuzare în luna decembrie 2016 pentru infracțiuni contra umanității.

Ion Iliescu a stat aproximativ o jumătate de oră în sediul Parchetului. El nu a dorit să dea declarații de presă la ieșire.

În dosarul „Mineriada” sunt cercetați penal, printre alții, fostul președinte Ion Iliescu, fostul premier Petre Roman, fostul director al SRI Virgil Măgureanu, Nicolae Dumitru — fost prim-vicepreședinte al Frontului Salvării Naționale, general (rez.) Mugurel Cristian Florescu — fost adjunct al procurorului general al României și șef al Direcției Procuraturilor Militare.

Procurorii militari susțin că, în perioada 11 — 15 iunie 1990, inculpații au decis, organizat și coordonat „un atac generalizat și sistematic”, lansat împotriva unei populații civile, respectiv împotriva manifestanților din Piața Universității din București, precum și a populației Capitalei, atac în care au implicat participarea forțelor armate ale Ministerului de Interne, Ministerului Apărării Naționale, Serviciului Român de Informații, precum și a peste zece mii de mineri și alți muncitori din mai multe zone ale țării.

„Atacul” din 11 — 15 iunie 1990 a avut următoarele consecințe: uciderea prin împușcare a patru persoane și rănirea prin împușcare a altor trei; vătămarea integrității fizice sau psihice a unui număr total de 1.269 de persoane; privarea de dreptul fundamental la libertate, pe motive de ordin politic, a unui număr total de 1.242 de persoane, arată procurorii.

AGERPRES/(AS — autor: Eusebi Manolache, editor: Claudia Stănescu, editor online: Simona Aruștei)