Ştire-bombă: Vlad Plahotniuc, cel mai celebru negustor de deputaţi. Cine îi va acorda acest titlu?

R. Moldova apare cu trei performanţe “notabile” în celebra Carte a Recordurilor Guinness (Guinness World Records). Astfel, R. Moldova se poate mândri cu cea mai mare colecţie de vinuri din lume, la Mileştii Mici, cu cea mai mare consumaţie de mere pe cap de locuitor, dar şi cu cei mai beţivi oameni de pe planetă. Acum putem spune că liderul Partidului Democrat Vlad Plahotniuc se poate mândri şi el cu performanţele sale politice. El va putea fi înscris în Cartea Recordurilor Guinnes ca cel mai celebru negustor de deputaţi.
Potrivit liderului PAS, Maia Sandu, care a comentat decizia celor şase deputaţi liberal-democraţi de a adera luni, 10 aprilie, la PDM.  drept „comerţ cu deputaţi”.

„Astăzi aflăm că şase deputaţi aleşi pe listele PLDM au devenit membri ai Partidului Democrat. PD-ul critică sistemul electoral actual pe motiv că nu responsabilizează deputaţii faţă de cetăţeni şi contribuie la traseismul politic. Astfel, face astăzi o demonstraţie cinică – mai ia nişte deputaţi pentru a controla toate deciziile Parlamentului. Comerţul cu deputaţi se va încheia când vom scăpa de cumpărătorii de deputaţi”, a menţionat Sandu pe pagina sa de Facebook. Amintim că foştii deputaţi PLDM Nae Simion Pleşca, Ion Balan, Vladimir Hotineanu, Nicolae Juravschi, Petru Ştirbate şi Angel Agaghe au aderat la PDM. Astfel, fracţiunea are 40 de parlamentari în Legislativ. Exact o lună în urmă, pe 10 martie, 14 deputaţi neafiliaţi din majoritatea parlamentară, care la 21 decembrie 2015 au părăsit Partidul Comuniştilor din Republica Moldova şi au anunţat organizarea unei platforme Social-Democrate, au aderat la Partidul Democrat.

Dar asta nu e totul. Până la viitoarele alegeri din 2018 s-ar putea ca numărul deputaţilor care aderă la Partidul Democrat să crească, unde deputaţii au uitat că onoarea nu se poate cumpăra pe bani. Le-am putea aminti lor de vorbele lui Justin Pârvu: ” Un neam trăieşte în veşnicie prin concepţia de viaţă sănătoasă şi curată, prin onoarea şi cultura lui. Prin urmare, nu pâine cu orice preţ, ci onoare cu orice preţ, onoare apreciată după scara valorilor dată nouă de Dumnezeu.”

Mircea Dumitru