Veste din România pentru Igor Dodon: Ziua de 27 martie – Ziua Unirii Basarabiei cu România – va fi sărbătoare naţională la Bucureşti

igor-dodon
Deputatul român din partea Partidului Mişcarea Populară, Eugen Tomac, i-a adresat un mesaj preşedintelui Republicii Moldova, Igor Dodon. Parlamentarul îl anunţă pe Dodon că, în scurt timp, România va avea o nouă zi de sărbătoare naţională pe 27 martie – Ziua Unirii Basarabiei cu România.

„Parlamentul României va declara ziua de 27 martie – Ziua Unirii Basarabiei cu România drept zi de sărbătoare naţională”, a subliniat Tomac pe pagina sa de Facebook, precizând că este vorba de un mesaj adresat lui Igor Dodon. Potrivit deputatului român, procedurile pentru adoptarea acestui proiect de lege au ajuns la final. „După ce a fost adoptat în Senat, şi Comisia de Cultură a Camerei Deputaţilor a votat astăzi în unanimitate pentru adoptarea acestei iniţiative. Proiectul va ajunge pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputaţilor în cel ma scurt timp şi, sunt convins, va fi votat în unanimitate”, a declarat Eugen Tomac.

Adevărul.md