DESVĂLUIRE-ŞOC: Planul diabolic al Marelui Israel

„Cu cât  mai mult Orientul Mijlociu este purtat pe valurile de distrugere și ororile sectare, devine tot ușor să vorbim despre una dintre marile teme tabu ale istoriei contemporane: celebrul” Plan Yinon [1] „pentru a construi ” Marele Israel ” prin războaie, genocid și conspirație.

Tot mai mulți cetățeni evrei denunță nedreptățile comise de statul Israel. Și dacă un timp despre Norman Finkelstein se vorbea ca de o oaie neagră, astăzi este considerat o companie excelentă …

Putem spera că acest proces de conștientizare continuă, înțelegere va pune capăt celei mai  mari înșelăciuni a guvernului israelian … ”

(Martina Smercan)

Atunci când refuzăm să denunțăm răul, vom risca să fim demascati de cineva care intenționează să acționeze. Acest model a avut loc în America, odată cu intrarea Rusiei în lupta împotriva Isis în Siria. Obiectivele strategice în Siria nu sunt dezvăluite de către mass-media. Pentru că nu a fost vorba niciodată de a salva poporul sirian de ororile dictaturii lui Assad, dar dimpotrivă s-a făcut tot posibilul de a facilita hegemonia regională a Israelului.

De unde știm asta? Este simplu. În ultimele decenii, protagoniști importanți ai elitelor responsabile de politica israeliano-americană și-au exprimat această dorință uimitor de clar, prin documente și declarații publice.

Cheia pentru asta este de a înțelege ceea ce formarea noastră culturală nu ne-a permis să înţelegem. În 1982, partidul Likud (de exemplu, care este întruchiparea instituțională a sionismului, exprimat la începuturi de către Jabotinsky) ne vorbește în « the Iron Wall » să se utilizeze  împotriva arabilor forţa brută necruţătoare care să ducă la  fragmentarea lor culturală. Un funcționar pe nume Oded Yinon, care a lucrat cu ministrul israelian al afacerilor externe, a publicat un articol în care a trasat abordarea strategică pe care statul Israel  trebuie s-o aibă în următorii ani.

Prezentăm extrase din textul în limba engleză a așa-numitului „Plan Yinon”, tradus de profesorul Israel Shahak (1933-2001):

Dizolvarea Libanului în cinci provincii servește ca un precedent pentru întreaga lume arabă, inclusiv Egipt, Siria, Irak și Peninsula Arabică. Procesul a început deja. (…)

Dizolvarea Siriei și Irakului în zone separate după etnie sau religie, la fel ca în cazul Libanului, Israel este prima țintă pe frontul de Est. Dizolvarea puterii militare a acestor state este obiectivul pe termen scurt. Siria va cădea în bucăți, în conformitate cu structura sa etnică și religioasă, împărțită în diferite state, așa cum se întâmplă în Liban astăzi.

Irakul, bogat în petrol și împărțit pe interior, este principalul candidat pentru a deveni leagănul intereselor Israelului, Dizolvarea acestuia este chiar mai important pentru noi decât cea a Siriei.

Pe termen scurt, guvernul irakian este cea mai mare amenințare pentru Israel. Un război între Irak și Iran va rupe în bucăţi Irakul si va cauza un front larg împotriva noastră. Fiecare tip de conflict între arabi ne va servi.

În Irak, este posibil să se realizeze o diviziune pe provincii pe  linie etnico-religioasă, așa cum în Siria, în perioada imperiului  otoman. Astfel, cel puțin trei state vor exista în jurul celor trei mari orase: Basra, Bagdad și Mosul. Zona Shia în sud se va separa de nordul sunnit și kurd. (…)

În cazul în care Egiptul se destramă, țări precum Libia, Sudan și chiar alte state vor înceta să existe în forma lor actuală și se vor alătura la Egiptul ruinat și dizolvat. (…)

Iordania nu poate continua să existe în structura sa actuală încă pentru mult timp. Politica Israelului, atât pe timp de război cît şi de pace, trebuie să fie îndreptată  spre lichidarea Iordaniei. ”

Viziunea Yinon apare din nou în celebrul raport Clean Break din 1996, semnat de un consorțiu de gânditori americani şi israelieni, printre care Richard Perle, Douglas Feith, David și Meyrav Wurmser din SUA și care s-au adunat cu scopul de a oferi un ghid pentru politica externă al primului mandat ca prim-ministru al lui Benjamin Netanyahu. În el se menţionează: „Israelul îşi poate modela teritoriul său strategic în” cooperare „cu turcii și Iordania. Acest efort se poate concentra pe eliminarea lui Saddam Hussein din Irak de la putere . De asemenea, reprezintă un obiectiv strategic important pentru Israel să anuleze  ambițiile regionale ale Siriei. (…) În mod logic, este un interes primar al Israelului să sprijine pe cale diplomatică acțiunile militare și operaționale ale Turciei și Iordaniei împotriva Siriei, de exemplu, în alianță cu triburile arabe prezente în Siria și ostile elitei conducătoare. ”

După cum s-a demonstrat recent de către Dan Sanchez, David Wurmser, care au venit cu mai multe detalii cu privire la necesitatea balkanizării vecinului de la nord a Israelului. În articolele publicate în aceeași perioadă, expertul în politică externă discută destul de deschis despre calea de a „provoca pe termen scurt colapsul haotic” al Siriei baatiste .

Apoi avem interviul cu generalul Wesley Clark, în 2007, în care se regăsesc obiectivele strategice reale ale actorilor din politica externă americană în urma atacurilor din 11 septembrie. Fostul Comandant Suprem  NATO  ne vorbeşte despre o conversație pe care   a avut-o el cu un oficial al Pentagonului, și de la care a aflat că planul real a fost să atace și să distrugă guvernele celor șase țări în cinci ani. Potrivit generalului Clark, aceste țări sunt Irak, Siria, Liban, Somalia, Sudan și în cele din urmă Iranul.

În același discurs, generalul a extins în mod explicit crearea planului lui Richard Perle, consilier politic și subliniază importanța absolută a Israelului în ceea ce privește „forma teritoriului său strategic. ”

La 5 septembrie 2013, pe paginile de la The New York Times, Alan Pinkas, un fost consilier general israelian de la New York si membru al  elitei conservatoare din Tel Aviv, a descris în acești termeni conflictul sirian : „Este vorba de a crea o situație de dezechilibru în care este necesar ca ambele părți [ atît guvernul Assad cît și rebeliii] să rămînă în pierdere: noi nu vrem să existe un câștigător. (…) Noi îl lăsăm pe amîndoi să  sângereze și să moară de hemoragie: aceasta este abordarea noastră strategică: atîta timp cît conflictul se va extinde în Siria, nu va exista nici o amenințare reală pentru Israel. ”

Este imposibil să fie mai clar. Planul israeliano-SUA în Siria nu a fost niciodată de a ajuta cetățenii acestei țări, ci pentru a  asigura dezmembrarea efectivă a Siriei, pentru a continua „obiectivele strategice”, proiectate de către statul evreu.

[1] Publicat în Israel, în ebraică, în februarie 1982 in revista Departamentului de Informare al Organizatiei Sioniste Mondiale a Kivunim (Direcții), acest document a fost tradus imediat de Israel Shahak în engleză  ca să fie  cunoscut de toată lumea. El a fost apoi publicat de Asociația absosolvenţilor universitarii americano-arabi (AAUG) în iulie 2002 în Belmont Massachusetts. Acest document a fost tradus în limba franceză și publicat de către Maria Poumier în Sigest: „Planul sionist pentru Orientul Mijlociu” de Oded Yinon – Martie – 2015, Ed Sigest 29 rue Etienne Dolet – 94140 – Alfortville ..

http://www.lelibrepenseur.org/le-plan-diabolique-du-grand-israel-sensable-en-syrie-par-laurent-glauzy/