Planul secret Dodon, planul moldovenesc al Kremlinului pentru Ucraina

Victoria lui Dodon – doar începutul planului de destabilizare a Ucrainei.

Trebuie să înțelegeți că succesul lui Dodon în alegerile prezidențiale  este  planul politic al Rusiei de destabilizare a Ucrainei …. În acest caz micuţa Moldovă  este un poligon de testare, în sine , şi pe Kremlin ea nu prea o interesează .Dar anume în această țară săracă, o parte a cărui teritoriu este de 25 de ani  sub ocupație rusă, se testează noi tehnologii.

Prima parte a tehnologiei a fost deja implementată cu succes în Moldova și acum începe să fie pus în aplicare în Ucraina. Este – de a discredita forțele politice pro-europene, dovada că „ei” sunt corupți, se gîndesc numai la interesele lor, nu sunt în măsură să conducă țara , şi în general statul este capturat de ” oligarhi” (în cazul Moldovei – este magnatul Vlad Plahotniuc).Se organizează proteste, în care forțele politice pro-ruse să participe, împreună cu forţele pro-occidentale, astfel încât să nu se poate spune cine este cine. Pentru o mare parte a electoratului moldovenesc Dodon și Usatîii nu sînt marionete ale lui Putin, ci”liderii protestelor. Și faptul că Dodon mulți ani a fost implicat în marginalizarea economiei moldovenești în anii regimului comunist şi a colaborat în multe afaceri cu olgarhul Plahotniuc, și faptul că Usatîî este  un bandiţoi obișnuit, pe numeni asta nu interesează.

Apoi se începe inocularea ideii că pe Europa nu se mai poate spera, „hrană pe gratis nu va fi  și va fi doar o treucă pentru oligarhi.” Iar unchiul Putin, cel generos,  dacă te vei purta frumos cu el, vei putea vinde produse pe piața rusă și şi vei putea restabili integritatea teritorială a ţării. Electoratul începe să creadă în această idee schizofrenică că  va fi posibil să te înţelegi cu Măria-sa, Ţarul de la Kremlin. În acest context, candidatul pro-rus câștigă  alegerile prezidențiale și caută marionete pentru alegerile parlamentare. Dupaăaceea se aplică „planul Dodon” de federalizare a Republicii Moldova, care va avea ca rezultat împărţirea ţării între mai mulţi subiecţi. Cel mai mare teritoriu îl administrează Dodon,  mun. Bălți  de către Usatîii, iar Transnistria și Găgăuzia – de oamenii Moscovei. În mod oficial stat neutru, Republica Moldova devine centru de destabilizare a țărilor vecine – Ucraina și România.

Dar are nevoie Rusia de un asemenea  avanpost fără Ucraina? Bineînțeles, că nu. Kremlinul este convins că în Ucraina totul va merge conform aceluiași scenariu. Rămâne doar să se organizeze un „protest mixt”, pentru a asigura victoria marionetelor sale în alegerile parlamentare și prezidențiale și pentru a realiza acea  federalizare despre care vorbesc necontenit Putin și Lavrov. Și apoi devenind în mod oficial un stat formal neutru, neajutorata Ucraină va deveni un centru pentru destabilizarea țărilor vecine – Polonia, Ungaria, Slovacia și România, și , împreună vor deveni garanția lichidării statului Belarus, care , după plecarea de pe scena politică a lui Lukasenko, ar trebui să fie o parte din Rusia ca un alt district federal.

Un astfel de plan precum este cel Dodon  este doar începutul .- ne spune Vitaly Portnikov pe Newsru.ua .

 

http://www.technosotnya.com/2016/10/Vitalij-Portnikov-Moldavskij-plan-Kremlja-dlja-Ukrainy.html