Vrem control popular, audit electoral: Cum a furat pro-rusul Dodon 400.000 de voturi

În orice campanie electorală, partidele politice se atacă reciproc invocând greşelile adversarilor sau promisiunile nerespectate. Acuzele de corupție, demagogie sau abuz de putere fac uneori o campanie electorală să nu respecte normele de desfășurare democratică. Mai ales, se poate întîmpla aceasta, în cazul în care o organizație politică deține puterea absolută în stat şi poate foarte ușor să producă incidente violente împotriva opoziției sau să ducă intense campanii de discreditare a partidelor adverse, cu scopul victoriei categorice în alegeri.
Se cunoaşte bine că actuala campanie prezidenţială a fost orchestrată şi dirijată de guvernarea oligarhică de la Chişinău care deţinînd controlul absolut al tuturor instituţiilor statutlui şi al sistemului judecătoresc se chinuie din răsputeri să-l scoată basma curată şi să-l facă preşedinde cu orice preţ pe Igor Dodon, un pion devotat regimului oligarhic instalat.
Stalin, spunea: „Nu contează cine votează! Contează cine numără voturile”. Aşadar, nu vă mai amăgiţi că votul vostru va schimba ceva în R. Moldova. Dacă votul ar fi schimbat vreodată ceva, fiţi siguri că nu ne-ar mai fi lăsat să votăm. Şi totuşi în orice situaţie disperată ar exista o soluţie înţeleaptă care ar potoli spiritele de război şi ură şi ar aduce pacea în sînul societăţii, dar şi dreptatea care este măsura existenţei şi echilibrului întrun stat în care taberele politice adversare ne cheamă pe baricade. Unica soluţie ar fi pentru a detensiona societatea de la Chişinău, să fie iniţiată o mişcare naţională care ar cere de la comunitatea intrenaţională, UE, SUA, să pună presiuni asupra Guvernului şi Parlamentului oligarhic de la Chişinău să adopte o decizie cu prvire la instituirea unui CONTROL POPULAR al alegerilor prezidenţiale format din partidele adversare, cei de la Partidul Acţiune şi Solidaritate şi cei de la Partidul Socialiştilor în prezenţa procurorilor de la anticorupţie să verifice lista votanţilor şi a semnăturilor votanţilor. Să vedem dacă în realiate votantul a participat la alegeri şi dacă este semnătura reală a votantului şi nu este una falsă.Cine se va împotrivi la o asemenea decizie solomonică, acela va demonstra că el se află cu piatra în sîn şi vrea să obţină Puterea supremă în stat prin înşelăciune şi furt, ascunzîndu-se după insituţiile oligarhice ale statului: CEC, CNA, Procuratura Anticorupţie, CNI, Curtea Supremă de Justiţie, Curtea Constituţională etc.
Materialul prezentat mai jos ne demonstrează cu lux de amănunte că alegerile prezidenţiale din 13 noiembrie 2016 au fost fraudate întrun mod foarte cinic, deschis,care trebuie să se soldeze cu un CONTROL POPULAR, un AUDIT ELECTORAL şi un DOSAR PENAL răsunător spre a fi drept exemplu pentru multe generaţii înainte.

” Comisia Electorală Centrală a anunțat rectificarea rezultatelor oficiale, după ce s-a constatat că în trei secții de votare fuseseră „inversate rolurile în defavoarea candidatului PAS”, informează site-ul infomoldova.net.

Prin rectificare, Maia Sandu a obținut aproximativ 1200 de voturi în plus față de cele anunțate anterior. Diferența este acum mai puțin de 68.000 de voturi între Igor Dodon și Maia Sandu.

Cele trei secții unde s-au recunoscut probleme sunt Leușeni (Hîncești), Copceac (Ștefan Vodă) și secția nr.5 din Nisporeni.

170 de contestaţii suplimentare au fost depuse la Comisia Electorală Centrală de la Chișinău, informează site-ul jurnal.md.

Contestațiile depuse miercuri sunt formulate de cetățeni ai Republicii Moldova din diasporă care nu au reuşit să voteze în ziua celui de-al doilea tur de scrutin. Cele 170 de contestaţii se adaugă celor 3000 înregistrate anterior de moldovenii din diasporă care nu au reuşit să voteze în turul II al scrutinului din cauza insuficienţei buletinelor de vot.

Există suficiente probe pentru anularea turului doi al alegerilor din Republica Moldova, întrucât frauda la acest tur de scrutin s-a apropiat de 400.000 de voturi, susțin experți citatați de presa de la Chișinău.

„Modul dezastruos în care a fost organizat procesul de votare în Diasporă, transportarea masivă şi organizată a locuitorilor din regiunea transnistreană la secţiile de votare, cifrele eronate privind rezultatele alegerilor prezentate de CEC pentru mai multe localităţi – sunt doar câteva dintre probele care ar trebui să determine Curtea Constituţională să nu valideze scrutinul prezidenţial”, spun experţi din Republica Modova, citați de site-ul Jurnal TV.

Grave sînt și erorile comise de CEC prin inversarea rezultatelor, fapt constatat deja în cîteva secții de votare. Neelucidată rămîne și situația alegătorilor din regiunea transnistreană, unde oamenii au fost aduși în mod organizat și avem semnale că aceștia ar fi fost plătiți să voteze într-un anumit fel. Toate aceste fraude sînt suficiente pentru a declara nule alegerile din 13 noiembrie.

„Frauda cea mai mare s-a făcut prin CEC şi sistemul automatizat care dă o diferenţă de peste 500 de mii de alegători dintre ceea ce este în realitate şi ceea ce se declară de către CEC. Codul Electoral spune că turul II se organizează cu aceleaşi liste electorale. Dar acum dacă ne uităm, la Cahul, de exemplu, în turul I au fost 98,539 de alegători, în turul II – 97.135. Nu putea să se micşoreze numărul de alegători decât dacă s-au retipărit listele. Asemenea situaţii sunt aproape în toate raioanele. La Sângerei în turul I au fost 70,624, în turul II – 70639. Un alt tip de eroare este tipărirea buletinelor în exces. Ar fi bine dacă s-ar ridica listele electorale. Au fost multe semnale că cineva au votat pentru oamenii care au plecat peste hotare”, a subliniat fostul vicepreşedinte al CEC, Ştefan Urâtu.

Autoritățile electorale ale Republicii Moldova au refuzat să suplimenteze numărul de buletine de vot în unele raioane din dreapta Nistrului. În schimb, s-a aprobat majorarea numărului buletinelor de vot pentru locuitorii din regiunea transnistreană, acolo unde favorit incontestabil a fost socialistul Igor Dodon, pro – rus.

Comisia Electorală Centrală (CEC) din Republica Moldova este condusă în prezent de Alina Russu, licențiată în Drept. Potrivit CV-ului acesteia, funcția anterioară a Alinei Russu a fost, în perioada aprilie 2015 – iunie 2016, aceea de șef la „Cabinetul Președintelui Fracțiunii PCRM în Parlamentul Republicii Moldova”.-romanialibera.ro