ŞOCANT: AMBASADORUL SUA ÎN ROMÂNIA PROMOVEAZĂ STEAGUL SECUIESC LA SFÂNTU GHEORGHE. CARE SUNT REACȚIILE STATULUI ROMÂN?

 

Dacă în urmă cu puțină vreme ambasadorul SUA la Chișinău spunea, nici mai mult, nici mai puțin, că Moldova nu e România, că Moldova are istoria ei și nu încuraja unirea cu țara mamă, ieri ambasadorul american la București, Hans Klemm, aflat într-o vizită în județele Covasna și Harghita, apare împreună cu mai mulți lideri UDMR-iști promovând steagul secuiesc într-un gest de sfidare la adresa românilor.

Este vremea să trecem peste o presupusă ignoranță a ambasadorului american vis-a-vis de realitățile istorice din Transilvania. Gestul trebuie privit mai degrabă ca unul premeditat, făcut în cunoștiință de cauză, un gest care încurajează extremismul maghiar!

Imaginea a apărut aseară pe contul de facebook al primarului UDMR din Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, un primar șovin care a sfidat în permanență legile românești și care a și fost dat în judecată pentru aceasta de jurnalistul Dan Tanasă. Detalii AICI și AICI.

antalarapad

După apariția imaginii pe contul primarului extremist, aceasta a fost preluată, surpriză, de deputatul maghiar infractor Marko Attila, acuzat de fapte grave de corupție în România, fugit însă în Ungaria unde Budapesta îl protejează. (sărmanul maghiar este „discrimant” de DNA-ul românesc pentru o fraudă de doar câteva zeci de milioane de euro!!!)

marko

Așadar, ce se ascunde dincolo de declarațiile viclene ale ambasadorului american, foarte preocupat de respectarea drepturilor minorităților din România?

După cum ne semnalează Flux 24.ro, „Ambasadorul a menționat că rolul său, în calitate de ambasador, este de a strânge relațiile dintre România și Statele Unite ale Americii, de a promova prosperitatea economică și democrația, iar în acest context a subliniat că printre valorile democrației se numără respectul față de minorități, libertatea religiei, libertatea presei, libertatea de exprimare, etc.”

De asemenea, ar trebui să urmărim reacția clasei politice românești la gestul ambasadorului american. Asta ne va arăta cât de mult este România o colonie americană și cât de jalnice sunt slugile lor de la București.

Într-un interval de săptămâni, SUA, prin ambasadorii săi la București și Chișinău, au sfidat interesele românești și istoria adevărată, iar acest lucru spune multe despre cât de mult ne putem baza pe americani în viitor. Desigur, într-un eventual conflict cu Rusia, o să fim buni ca și carne de tun!

Deci, se pregătește terenul pentru ruperea Transilvaniei de România, după cum se tot vorbește în cercuri restrânse de oameni cu surse mai speciale de informare? Până acum, făcătorii de războaie și de crize economice au desființat Cehoslovacia și Iugoslavia. Știm că și România era pe listă…

Daniel Roxin
http://daniel-roxin.ro/