TREI AGENȚI AI SPIONAJULUI RUS, INFILTRAȚI PRINTRE CANDIDAȚII LA FUNCȚIA DE PREȘEDINTE AL R. MOLDOVA. ÎNTREBAREA AR FI DAR CUI APARŢINE COMISIA ELECTO-RALĂ DE LA CHIŞINĂU?

 

Analistul politic Petru Bogatu scrie pe facebook că trei agenţi ai spionajului rus deconspiraţi au fost mobilizaţi să intre în cursa prezidenţială: Mihail Garbuz, Anatol Plugaru și Vasile Tarlev.

În acest context, analistul politic amintește cine sunt cei trei „agenți”: Mihail Garbuz – fost ofiţer KGB în perioada sovietică, care a format Partidul „Patrioții Moldovei” cu sprijinul Ambasadei Rusiei la Chişinău; Anatol Plugaru – fost ministru al Securităţii, care în timpul războiului de la Nistru executa mai mult ordininele Kremlinului decât pe cele ale Chişinăului;Vasile Tarlev – fost prim-ministru sub preşedintele comunist Voronin, decorat recent de Vladimir Putin pentru serviciile sale oferite Moscovei, după cum spune I. Diacov, pe „frontul invizibil”.

„Şi asta-i doar partea vizibilă a aisbergului. Ceva îmi spune că numărul celor nedemascaţi încă este mai mare…”, conchide Petru Bogatu.

petru-bogatu_spioni-rusi_fb

Captură de ecran: fb.com/pbogatu