PUTIN, PROVOCARE FĂRĂ PRECEDENT! Rusia și Transnistria simulează invadarea Republicii Moldova | Kremlinul EVITĂ să dea explicaţii despre manevrele militare pe Nistru

rusia - exercitii - nistru

Exercițiile militare efectuate de Rusia crează noi tensiuni în zonă. Mai exact, aceștia simulează invadarea Republicii Moldova, conform b1.ro

Potrivit agenției de știri transnistrene Novosti PMR, participanții la exerciții, Grupul Operativ al Trupelor Ruse din Transnistria (GOTR) împreună cu cele ale autoproclamatei „Republici Moldovenești Nistrene”, au simulat un atac terorist, potrivit protv.ro.

rusia - exercitii - nistru

“Aveau de  identificat și anihilat un grup de extremiști cu baza pe malurile Nistrului, iar pentru acțiune au fost mobilizate vehicule blindate care să traverseze râul și să transporte infanterie”, scrie sursa citată.

rusia - exercitii - nistru

Ca urmare, Chișinăul a cerut explicații, considerând că aceste exerciții încalcă angajamentul asumat de Tiraspol și Moscova de a nu crea situații tensionate în zona de securitate pe durata vacanței Comisiei Unificate de Control.

Răspunsurile nu au venit însă. Rusia a refuzat să comenteze.

rusia - exercitii - nistru

Naşul.tv