NEMURITORII – SUS ROMÂNE!

Email
Au aparut ca trupa in peisajul etno in urma cu doi ani. De atunci, au lansat deja trei albume si 15 videoclipuri. Constantin Ungureanu, Cornel Banica si Cristinel Stanciu suntNemuritorii, reprezinta zona folclorica a Munteniei, iar melodia care ii caraterizeaza are spirit haiducesc, Daca ma supar o data.

Pâna in martie 2007, Constantin Ungureanu, Cornel Banica si Cristinel Stanciu au avut o activitate artistica independenta. Primii doi au fost, si inca sunt, solisti vocali ai Ansamblului „Plaiurile Mioritei” din Buzau.

Acolo ne-am si consacrat ca artisti. In 2007, m-am gândit sa valorific mai bine atractia mea pentru folclorul cu tematica sociala. L-am intrebat pe colegul meu Cornel daca vrea sa faca parte dintr-o trupa etno. A acceptat. Pe-al treilea membru, Cristinel, l-am gasit prin intermediul unei colege de ansamblu. El este fratele Mihaelei Stanciu si cocheta cu muzica populara, asa ca s-a integrat foarte repede. Asa a aparut trupa „Nemuritorii”, ne-a povestit Constantin Ungureanu.

Au lansat deja trei albume

nemuritorii2In cei doi ani de existenta, trupa a lansat deja trei albume si 15 videoclipuri. „Am mai aparut si pe diverse compilatii. Ne bucuram ca muzica noastra are succes si suntem invitati peste tot in tara, la concerte. In afara României inca nu am mers, dar albumele noastre au ajuns si la românii din Spania si Italia”, ne-a povestit liderul trupei.

Despre muzica populara spune ca este un gen la care nu s-au gândit niciodata sa renunte.„Eu am cântat si muzica usoara sau folk si am câstigat multe premii, dar tot etno este sufletul meu. Desi au existat perioade in care muzica populara devenise o Cenusareasa, asa cum se incheie si basmul, ceea ce este valoros si frumos a razbatut deasupra tuturor framântarilor artistice.

nemuritorii3Noi, românii, ne-am nascut si murim cu doina. In muzica populara regasim tot zbuciumul si bucuria de a trai „pe-un picior de plai”.

Intotdeauna, muzica populara va contribui la educarea noastra in spiritul patriotismului, al prieteniei, tolerantei si credintei stramosesti, ne-a spus Constantin Ungureanu.

Toti trei, in copilarie, l-au avut ca idol pe Ion Dolanescu.

Lui Constantin ii placea si Benone Sinulescu, iar lui Cristinel ii placea si Nicolae Oprisan, iar mai târziu de Ionut Dolanescu. Oricum, toti trei au mostenit talentul de la mamele lor, iar trupa „Nemuritorii” le-a adus si bucuria de a cânta alaturi de idolii lor.

„Românii isi vor pastra identitatea nationala”

„Suntem un popor inteligent, care stie sa discerna valorile de non-valori, astfel incât noi, românii, sa ne pastram identitatea nationala si sa fim o natiune distincta in „corul” natiunilor lumii.”

Sursa: etno.ro