EMINESCU: „Greșelile politicianului sunt crime, căci în urma lor suferă milioane de oameni nevinovați”

EMINESCU: „Greșelile politicianului sunt crime, căci în urma lor suferă milioane de oameni nevinovați, se împiedică dezvoltarea unei țări întregi și se împiedică, pentru zeci de ani înainte, viitorul ei.”

Mare adevăr spune Eminescu! Și când te gândești că justiția de azi tratează greșelile politicieilor ca pe ale oricui; ba, mai mult, politicienii corupți, care devalizează zeci sau sute de milioane de euro, care trădează interesele României, primesc adeseori pedepse mai mici decât un om simplu care, de foame, a furat un sac de cartofi…

Bandiții din Parlament au lucrat de 26 de ani la îndulcirea legilor legate de corupție, tocmai pentru a-i proteja în cazul în care ar fi prinși. Până la urmă, partidele politice nu sunt decât niște găști de interese, niște caracatițe în continuă expansiune care niciodată nu vor face cu adevărat ceea ce trebuie pentru binele comun.

În consecință, partidele politice trebuie să dispară de pe scena vieții publice. Avem nevoie de un alt sistem social în care partidele să nu mai aibă niciun rol!

Vor îmbrățișa oamenii, însă, o altă cale?

Lumea este în fierbere. Oamenii caută ceva nou. Frământările de astăzi vor naște, până la urmă, o nouă viziune asupra lumii, asupra vieții.  Dar nu se va putea trece mai departe fără convulsii sociale majore. În opinia mea, suntem la începutul lor și peste puțin timp le vom simți cu toții. Ceea ce avem acum nu poate să mai reziste, se va prăbuși, iar în locul acestui sistem va trebui să punem altceva.

Tu ce ți-ai dori? Cum ar arăta Lumea Nouă în viziunea ta?

Daniel Roxin
http://daniel-roxin.ro/