DEPUTATUL SOCIALIST CARE A RUPT HARTA ROMÂNIEI MARI ÎN PARLAMENT VA FI „PRIETENUL” ROMÂNIEI

Vlad Batrîncea, deputatul PSRM care a rupt harta României Mari în plenul Parlamentului
Vlad Batrîncea, deputatul PSRM care a rupt harta României Mari în plenul Parlamentului (facebook.com / dodon.igor)

Printre deputaţii care vor fi numiţi „prieteni” ai României în Parlamentul moldovean se numără şi deputatul socialist Vlad Batrâncea, care a rupt anterior harta României Mari în cadrul unei şedinţe a Legislativului, anunţă Unimedia.

În Parlamentul de la Chişinău urmează a fi create grupuri de prietenie cu 37 de state şi alte câteva regiuni care includ mai multe ţări: statele Europei de Sud-Est şi ţările Asiei Centrale.

Un proiect de hotărâre în acest sens a fost înregistrat de un grup de deputaţi. Documentul conţine 44 de anexe cu numele deputaţilor care vor face parte din fiecare grup.

Liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, va fi preşedintele grupului de prietenie cu România, iar fostul deputat comunist Boris Golovin a fost desemnat vicepreşedinte al grupului.

Grupul de prietenie cu Federaţia Rusă va fi condus de socialista Zinaida Greceanîi şi îi va avea în calitate de vicepreşedinţi pe democratul Dumitru Diacov şi fosta comunistă Violeta Ivanov.

Preşedinte al grupului de prietenie cu Ucraina a fost ales deputatul democrat Eugen Nichiforciuc, iar de relaţiile cu Turcia va avea grijă fostul comunist Anatolie Zagorodnîi.

Liderul comuniştilor Vladimir Voronin va conduce grupul de prietenie cu Azerbaidjanul, preşedintele Partidului Democrat, Marian Lupu, va fi preşedinte al grupului de prietenie cu Germania, iar Dumitru Diacov – cu Belarus.

Preşedintele fracţiunii Partidului Liberal Democrat, Tudor Deliu, va conduce grupul de prietenie cu Israel, Liliana Palihovici va fi preşedinte al grupului de prietenie cu Japonia, iar liberal-democratul Vadim Pistrinciuc cu Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord.

După adoptarea hotărârii, Parlamentul R. Moldova va informa parlamentele tuturor statelor vizate despre constituirea grupurilor de prietenie.

Epochtimes.ro