MARIA CIOBANU: DOMNULE ALEXANDRU TĂNASE ESTE MAJORITATEA PARLAMENTARĂ UNA LEGALĂ SAU ESTE GRUPAREA CRIMINALĂ A LUI PLAHOTNIUC?

Deputat PLDM, despre cum și-a „creat” Plahotniuc majoritatea parlamentară

Oligarhul Vladimir Plahotniuc a creat majoritatea parlamentară prin corupție și șantaj, este de părere deputata PLDM Maria Ciobanu.

Ciobanu spune că „majoritatea lui Plahotniuc” este una de strânsură, formată din două fracțiuni și din alți deputați care au fost adunați sub amenințare sau mită.

Redăm mai jos, integral, mesajul Mariei Ciobanu:

Cum crește Plahotniuc mizeria națională? Al Capone de Grozești și-a „formalizat” o majoritate parlamentară după chipul și asemănarea lui!
PDM a acces în Parlament cu 19 mandate, cumpărând deschis voturi, asediind la propriu sate și orașe. Imediat după alegeri a studiat profund starea de spirit a parlamentarilor aleși…

La scurt timp după scrutinul pentru parlamentare l-a găsit pe nemulțumitul Leancă, care își plângea de milă că nu a fost ales iarăși un “simplu prim-ministru”, și l-a cooptat la pachet cu Carpov. Juravschi trăia momente grele, având pe rol câteva dosare. A plecat iute la Michiduță, iar astăzi nimeni nu mai amintește de aceste dosare. Culmea ipocriziei! Zilele astea Leancă, emoționat și plin de importanță, se declară în opoziție, avându-l alături pe Juravschi, iar ultimul semnează sub numele lui Pavel Filip drept candidat la funcția de prim-ministru! Lidia Lupu se confrunta cu serioase probleme financiare… Alt Lup, Marian Ilici, fiind „blajin” de felul lui, i-a sărit iute în ajutor, dumneaei jurându-i credință pentru întreaga viață. Lui Petru Știrbate „mirosul” i-a spus cum poate să scape de dosare și, în același timp, să-și păstreze toate rudele în funcții.
Este foarte interesantă „întâlnirea” celor 14 comuniști în conferința de presă de pomină, conferință despre care a vorbit convingător deputata comunistă Elena Bodnarenco.

Cum i-a „convins” Al Capone de Grozești pe deputații PLDM să semneze lista rușinii, vom afla curând… Ieri în PMAN alegătorii noștri mă întrebau insistent: CINE și CE le tulbura confortul psihologic celor șase deputați?

Astfel „crescând”, Plahotniuc și-a format și o așa-zisă majoritate parlamentară doar din două fracțiuni, adică 19 (PDM) + 13(PL) deputați. Ceilalți sunt deputați de strânsură. Într-un cuvânt, Al Capone de Grozești și-a „formalizat” o majoritate parlamentară după chipul și asemănarea lui.

Poate ne spune Alexandru Tănase: această „adunătură” poate fi catalogată drept majoritate parlamentară? Are ea dreptul să propună candidat la funcția de premier?

independent.md