SCRIITORUL EFIM TARLAPAN A FOST CONDUS ÎN ULTIMUL DRUM

Scriitorul Efim Tarlapan a fost condus pe ultimul drum

Epigramistul Efim Tarlapan a fost condus astăzi pe ultimul său drum. Scriitorul a fost înmormântat la Cimitirul Central din strada Armenească din capitală. De dimineaţă, sicriul cu trupul neînsufleţit al poetului a fost depus la Uniunea Scriitorilor, acolo unde rudele, colegii de breaslă, dar şi toţi cei care l-au cunoscut, i-au adus un ultim omagiu.

De la Uniunea Scriitorilor, cortegiul funerar s-a deplasat spre Cimitirul Central din strada Armenească, unde în număr mare, oamenii şi-au luat rămas bun.

Efim Tarlapan s-a născut pe 17 mai 1944 în satul Măgurele, raionul Ungheni. A absolvit Facultatea de Filologie a Universităţii de Stat din Moldova. Scriitorul a debutat editorial în anul 1974 cu versuri umoristice şi satirice Scuzaţi pentru deranj. Cărţile pe care le-a editat pe parcursul anilor îl înscriu printre cei mai buni reprezentanţi ai genului satirico-umoristic.

Efim Tarlapan a fost laureat al peste 50 de festivaluri şi concursuri de epigrame desfăşurate în Republica Moldova şi România. În 1996 i s-a conferit titlul onorific Maestru al Literaturii. Poetul satiric, epigramistul şi traducătorul Efim Tarlapan a decedat în seara zilei de 8 decembrie, în urma unui stop cardiac, la vârsta de 71 de ani.

jurnal.md