ION STURZA: BANCA DE ECONOMII, AEROPORTUL INTERNA-ŢIONAL ŞI TRĂDAREA NAŢIONALĂ DE LA CHIŞINĂU

 (Foto: http://epochtimes-romania.com/)

Fostul premier Ion Sturza a calificat concluziile prezentate de ministrul Justiției Vladimir Cebotari, referitor la concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău, drept o continuare a actului de trădare națională, jaf și banditism la nivel de stat.
Pe pagina sa de Facebook, Sturza se întreabă: „de ce ministrul în exercițiu Vladimir Cebotari (PD) sare în front neîntrebat anume acum?”.
„Bănuiesc că este un semnal dat de liderii PD Moscovei, că totul va fi bine. Este și o condiție a Moscovei de a susține o guvernare „proeuropeană” la Chișinău. Sunt ferm convins, prin „concluziile” Ministerului Justiției, se continuă actul de trădare națională, jaf și banditism la nivel de stat”, mai spune Sturza în postarea sa.
În aceeași postare Sturza spune că atunci când, fostul premier, Vlad Filat, a luat decizia de a concesiona aeroportul, a făcut-o la insistența personală a lui Putin, pe care îl idolatriza.
„Decizia de a concesiona aeroportul a fost luată de premierul de atunci Filat, la insistența personală a lui Putin. Filat își dorea mult o relație neformală cu idolul său. Personal l-am preîntâmpinat să nu înghită nada KGB-istă. Nu m-a ascultat. Dar pe cine asculta?! Rușii au băgat la „înaintare” KBGB-iști gen Constantin Basiuk, Filat – pe confidentul său Shor, mai nou „regizor” porno. În Parlament operațiunea a fost susținută propagandistic de ortacii fideli din PLDM (unii astăzi nu au „mâncat usturoi”). A se vedea numeroasele declarații de atunci, de-a dreptul jenante și penibile. La nivel de guvern „proiectul” a fost promovat de miniștrii PD. Filat nu era încrezut în miniștrii săi. În ajutor i-au venit liderii PD care au înțeles perfect (la fel ca în cazul BEM), ce cursă fenomenală îi întind lui Filat, inamicul lor numărul unu! Dar și ce bani vor face din aceasta! Așa-numita comisie de tender, la fel ca și condițiile concesionării, au fost o farsă. Tandemul UK Komars-Shor a fost selectat de Filat și de rușii de la Kremlin. Atenție, stimați membri ai „comisiei”, sunteți pasibili de ani buni de pușcărie pentru fals, abuz și trădare națională!”, continuă Ion Sturza.
Deschide.MD amintește că astăzi ministrul justiției Vladimir Cebotari a declarat într-o conferință de presă că nu sunt motive pentru rezilierea contractului de concesionare a Aeroportului Internațional Chișinău (AIC). Amintim că ex-premierul Valeriu Streleț a format anterior un grup de lucru care să analizeze dacă au fost respectate condițiile contractuale în ce privește concesionarea AIC, pentru că au fost descoperite o serie de încălcări ale contractului. Ex-premierul a promis atunci să facă publice rezultatele grupului de lucru. Și fostul prim-ministru Chiril Gaburici a solicitat investigarea respectării contractului de concesionare a AIC.