RISE MOLDOVA: VIAȚA DE LUX A LUI VALERIU STRELEȚ, CANDIDATUL LA FUNCȚIA DE PREMIER LA CHIȘINĂU

Valeriu Strelet, candidatul oficial la functia de prim-ministru al Republicii Moldova este unul dintre cei mai bogati deputati. Politicianul locuieste intr-o casa de lux, estimata de expertii imobiliari la opt milioane de lei. El are doua apartamente, trei terenuri, trei automobile si detine actiuni la trei companii.

Deşi este de aproape 22 de ani in politica a stat mai mult in umbra. Cea mai importanta functie a fost cea de şef al fractiunii PLDM in Parlament, scrie rise.md.
AFACERI. Strelet detine 100% din capitalul firmei Bioprotect SRL, unul dintre cei mai mari importatori şi distribuitori de chimicale din Moldova. in anul 2014, deputatul a adunat 4,15 milioane de lei din dividendele companiei Bioprotect.
Compania fondata de Strelet a incheiat trei contracte cu doua institutii de stat. in 2012, Bioprotect SRL a livrat Colegiului Agroindustrial Rascani materiale pentru protectia plantelor in suma de 88,3 mii lei, iar in 2014 a furnizat Colegiului Agricol din taul (Donduseni) materiale fitosanitare si materiale semincere in suma de 370 mii lei.

In lunile iunie-august 2009, CCCEC (la moment – Centrul National Anticoruptie) a efectuat un control a activitatii economico-financiare a firmei Bioprotect, in urma caruia a depistat ca Valeriu Strelet a primit, drept avans, suma de 1,014 milioane lei de la Bioprotect, dar nu a intors banii in casa companiei in termenii prevazuti de legislatie. In consecinta, compania fondata de Strelet a achitat o amenda de 21 620 lei.
Sotia sa, Aurelia Braguta, este şi ea in afaceri. Detine 100% din capitalul firmei Universul Dezvoltarii şi 5% din Construct Mobil AB, unde este partener de afaceri cu fratele sau, Anatolie Braguta . Ambele companii sunt inregistrate intr-un apartament ce apartine familiei Strelet.

IMOBILIARE. Valeriu Strelet locuieste intr-o vila cu suprafata de 172,2 m.p., construita timp de doi ani intr-un cartier de lux din sectorul Rascani.