STIINTA PIERDUTA A LUI ZALMOXIS sau STEAUA TETRAHEDRONICA, OCTOGONUL SI CULTURA CARPATO – DANUBIANA (1)

CRISTINA NICOLETA SPRINCEANA

„Visul pe care il visezi singur ramine un vis, visul pe care il visezi cu altii devine realitate”
– Scripturile antice Tibetane

Nu am scris niciodata si nici nu intentionez sa mai scriu vreodata un articol propriu-zis de istorie deoarece nu sint istoric si consider ca nu am competenta necesara in acest sens. Pe de alta parte insa, si straniu in acelasi timp, datorita preocuparii mele de o viata cu domeniul asa-zisului „fenomen para-normal”, s-ar putea sa stiu despre istorie mult mai multe lucruri decit stiu sau ar putea sa afle vreodata cei mai straluciti si competenti istorici. O chestiune de perceptie pina la urma, cine o are… intelege totdeauna mai mult, mai repede si mai bine.
M-am hotarit sa scriu acest articol pentru ca mi se par murdare multe dintre lucrurile care se afirma despre Romania si de care cei mai multi romani nu au nici cel mai mic habar. Este pacat ca asemenea lucruri se vehiculeaza despre noi toti, nu pentru ca este vorba de „noi”, ci pentru ca ceea ce se scrie nu este adevarat si se scrie doar pentru a servi altor scopuri si interese. Aceasta este de altfel, o lipsa de onestitate caracteristica civilizatiei acestui sfirsit de mileniu. Ar fi mai cinstit sa se spuna „uite, noi vrem aia sau ailalta” decit sa se mistifice adevarul la cel mai grosolan mod posibil si sa se comploteze impotriva unor oameni a caror singura vina este ca exista.
Vreau sa va arat ceea ce nu stiti poate despre dvs, vreau sa va arat cine sinteti si de unde veniti, iar unde va indreptati… din pacate, nu va pot spune nici eu si nu va poate spune nimeni, pentru ca locul in care vreti sa ajungeti depinde de fiecare si nimeni nu are dreptul sa spuna cuiva ce sa faca.
Cu toate ca din pacate, nimeni nu va poate arata viitorul, cred insa intr-un destin bun al Romaniei si intr-un destin bun al celor 23 de milioane de oameni care in ciuda epocilor tortionare ale istoriei prin care au trecut trec sau vor mai trece, ramin aceiasi oameni inteligenti, creativi, spirituali, muncitori, cu simtul umorului, rabdatori si buni.
„O, Lo, asculta si invata, invata si asculta… pe Pamint nu este nimic mai grandios decit omul, iar in om nu este nimic mai grandios decit mintea” – Maestrii B.
Multe parti din acest articol le-am scris sub indrumarea directa a unor maestrii Tibetani care spun ca „Romania va fi salvata de spiritualitatea ei”.
Maestrii Tibetani spun ca toti oamenii de pe planeta sint legati de pamint prin niste „fire” invizibile care fac conectia intre energia telurica a Pamintului si forta vitala a corpului, cea care intretine viata in organism. La rindul lor, aceste „fire” vin direct din centrul galaxiei si ajung la Pamint filtrate si focalizate de alte citeva stele si de Soarele nostru care este tot o stea.
De fapt, energia telurica a Pamintului si forta vitala a corpului sint una si aceeasi energie, cea pe care maestrii Tibetani o numesc „prana”. Exista o corespondenta directa intre energia telurica a locurilor in care se naste si traieste o populatie si nivelul ei de spiritualitate. In locurile in care aceasta energie abunda, se dezvolta de obicei mari civilizatii creeatoare care dau umanitatii mari religii si mari filozofii, descoperiri stiintifice, opere de arta, samd. In aceste locuri indicele de inteligenta, simtul artistic si fenomenul ESP (clarviziune, claraudienta, telepatie, telechinezie, puterea de a vindeca bolile prin bio-curenti, etc.) sint de obicei ridicate. Astfel, datorita acestei energii a planetei, oamenii pot comunica telepatic la distante mari, si multe alte lucruri care in realitatea conventionala par pure fantezii. Maestrii Tibetani spun ca pamintul Romaniei abunda in astfel de energie, mai ales in zonele muntoase.
Problema este insa, ca nu numai romanii, ci toti oamenii planetei s-au indepartat de natura pe care o abuzeaza cu iresponsabilitate, de legile si sursele spirituale pe care nu le mai inteleg. Ori natura se poate intoarce oricind cu furie impotriva oamenilor, iar acestia nu vor fi capabili sa primeasca ajutor de la sursele spirituale deoarece au incetat sa mai comunice cu acestea, nu mai „aud” si nu mai inteleg limbajul lor. Maestrii Tibetani spun ca intreaga civilizatie actuala este „saraca” si debalansata, deoarece se sprijina prea mult pe tehnologie si ignora partea spirituala. Daca miine s-ar intimpla un cataclism, oamenii nu ar fi capabili sa-l impiedice in ciuda realizarilor stiintifice si tehnologice extraordinare care s-au facut in ultimul timp. Aceasta, deoarece oricit de mult se straduieste omul, nu poate depasi anumite bariere si nu poate capata acces la alte dimensiuni pina cind nu evolueaza spiritual.
Prins intre colapsul tehnologic si lipsa de comunicare spirituala, omul s-ar trezi dintr-odata dezorientat si mai neajutorat decit un copil, intorcindu-se in timp record la stadiul de barbarie si semi-salbaticie din care cu mare greutate s-a desprins acum citeva mii de ani. In general vorbind, cu cit omul are la indemina mai putina tehnologie, cu atit trebuie sa se axeze mai mult pe partea spirituala pentru a putea compensa ceea ce ii lipseste.
Indiferent insa ce se intimpla in viata omului de zi cu zi, in viata popoarelor de la decada la decada sau in viata intregii omeniri de la secol la secol, mai spun masterii Tibetani, nu vor pieri niciodata cei care isi pastreaza cele doua calitati care ii confera omului statutul de om si in acelsi timp, de fiinta Divina – identitatea si spiritualitatea. Orice s-ar intimpla, omul nu trebuie sa-si piarda niciodata credinta in Spiritul Creeator, increderea in el insusi si speranta intr-o zi mai buna care tot va veni odata si odata, indiferent cit de mult trebuie sa o astepti.

„Invatati sa construiti viitorul privind in trecut”
– Proverb chinezesc

Sint multi istoricii care sustin ca poporul roman a aparut si el, mai din greseala, mai din intimplare, pe cimpiile Carpato-Dunarene la o data improbabila, nu se stie cind – in orice caz mai la coada, dupa ce toti ceilalti inaltasera civilizatii monumentale – sau care emit teorii injurioase conform carora romanii (desi caracterizati printr-o omogenitate etnica pe care si-ar dori-o si alte popoare) sint rezultatul unei amestecaturi de triburi nomade si ramasite ale unor imperii in descompunere.
V-ati intrebat insa vreodata ce este istoria si cine sint cei care o scriu?… Se spune ca diferenta dintre Dumnezeu si istorici este ca primul nu poate schimba trecutul, pe cind istoricii o fac cu usurinta, acesta fiind singurul motiv pentru care Dumnezeu le face o favoare tolerindu-le existenta.
Istoria este, poate, una dintre cele mai arbitrare, cele mai iluzorii stiinte si tocmai de aceea, orice incercare de reconstituire a istoriei oricarui popor constituie o mare responsabilitate pe care un om cu bun simt nu si-o ia cu usurinta. Asa-zisele dovezi arheologice nu rezista mai mult decit citeva mii de ani. Oare cit de departe poate sa mearga cineva cu demonstratiile inapoi in timp, si pe deasupra, sa mai fie si sigur ca nu greseste?… Sint ridicole tentativele unora si altora care incearca sa acrediteze teorii sofisticate, conform carora ei „au fost cei dintii”, ei „au creeat marile culturi”, ei „au facut si au cistigat toate razboaiele” la care altii erau prea mici si neinsemnati ca sa participe, si in consecinta, ei sint cei care au toate drepturile si mai ales, dreptul de a hotari identitatea altora. Daca cineva isi aroga vreun drept, si-l aroga in virtutea altor considerente, dar in nici un caz acest drept nu este dat de istorie.
Celor care cred ca ei „au fost cei dintii”, le amintesc totusi ca in 1959 o expeditie paleontologica chinezo-rusa condusa de dr. Chu Ming Chen, a descoperit in desertul Gobi o piatra care s-a dovedit a avea vechimea de un milion de ani si in care era imprimata talpa unui pantof perfect asemanator pantofilor pe care ii purtam in ziua de astazi. Asa ca… e cam greu de spus unde, cine si care au fost primii.
Ce s-a intimplat insa, inainte de acele citeva mii de ani, „istorisite” de arheologie sau teoria marilor culturi? Poate cineva sa spuna care a fost scenariul derulat pe Pamint acum 28 – 52 – 200.000 – 400.000 sau 1 milion de ani?… Poate sa spuna cineva cu exactitate cum a aparut omul pe Pamint ori daca ciclopii sau uriasii din miturile Biblice si Universale au populat vreodata planeta in realitate?… Care a fost implicatia civilizatiilor extra-terestre din galaxia Andromeda sau constelatiile si sistemele solare Lyra si Vega, Hyades si Aldebaran, Sirius, steaua Barnard, Arcturus cu Upsilon Bootes, Draco, Orion si Alnilam, Zeta Reticula, Pleiade cu Alcyone si Taygeta (M45) si altele in evolutia speciei umane?… Prin ce tehnica au fost inaltate piramidele din Egipt si statuile colos din Insula Pastelui?… Dezlegarea enigmelor care abunda pe planeta Pamint, de la Poarta Soarelui din Tiahuanaco si pina in Sumer si Himalaya – aceasta ar fi adevarata istorie a omului.
Asa cum este, insa, inteleasa si mai ales practicata in societatea super-materialistica in care traim de vreo trei sute si ceva de ani, istoria este cel mai adesea un mijloc de agresiune, ceva in genul „iesi tu din casa si serveste-ma la la masa… si mai fa-mi si pantofii”. De fapt, nici nu e de mirare ca pe o planeta care pe zi ce trece, ofera tot mai putin comfort locuitorilor sai (datorita exploziei demografice, imputinarii resurselor materiale si mai ales, folosirii exclusive si intensive a energiilor conventionale – folosire care va da nastere in curind la dezechilibre ecologice si climaterice catastrofale), asa-zisele „istorii” sint facute si contrafacute in functie de interesele teritoriale, nevoia stringenta de hrana si energie.
Avind in vedere asadar, aceste fatete ale istoriei – definita de satiristul Ambrose Bierce ca „o naratiune (in cea mai mare parte falsa), de evenimente (cele mai multe neimportante), initiate de conducatori (in marea majoritate escroci) si duse la capat de oameni de rind (in cea mai mare parte ignoranti)”
– articolul de fata nu isi propune „sa faca istorie”, ci doar sa expuna unele puncte de vedere care fac o conectie – zic eu, inedita – intre marile culturi ale lumii si cultura Carpato-Danubiana, si care in consecinta ridica interesante semne de intrebare.

CITEVA NOTIUNI SUMARE DE GEOMETRIE SACRA PRELUATE DE LA SCOALA MISTERELOR EGIPTULUI ANTIC A FARAONULUI AKHUNATON SI TEORIA CIMPURILOR UNIFICATE A LUI ALBERT EINSTEIN

Geometria sacra nu este sinonima cu configurarea unor linii pe o suprafata plana, ci reprezinta structura morfogenetica care se afla la baza realitatii si a matematicii. Cei mai multi fizicieni si matematicieni moderni considera ca numerele reprezinta limbajul realitatii, adevarul este insa ca formele sint cele care genereaza toate legile fizicii.
Geometria sacra reflecta miscarea Spiritului in vid, fiind un adevarat „ghid” al miscarilor necesare pentru a ajunge de la un punct initial la lumea tri-dimensionala. Daca dintr-un punct oarecare (considerat punctul de plecare a Spiritului in vid), se incepe miscarea, singurele directii in care se poate deplasa Spiritul sint in sus, in jos, inainte, inapoi, la stinga si la dreapta. Cele sase directii pot fi conectate initial intr-un patrat, apoi intr-o piramida si inca o piramida, ceea ce da nastere la un octahedron (un corp geometric cu 8 fete triangulare, 6 colturi si 12 margini). Prin miscarea de rotatie a octahedronului ia nastere o sfera. Daca sfera astfel formata incepe sa execute aceeasi miscare dupa cele 6 axe initiale (in sus, in jos, inainte, inapoi, la stinga si la dreapta), in final iau nastere 6 sfere inter-conectate, plus o a 7-a sfera in mijloc. Prin miscarea de rotatie a celor 7 sfere incep sa ia nastere obiectele tri-dimensionale.

Urmeaza alte etape intermediare, foarte importante de altfel (formarea „florii vietii”, etc), dar a caror descriere nu isi gaseste locul in articolul de fata. Cert este ca in final rezulta cubul Metatron care incorporeza cele 5 solide Platonice (numite astfel dupa Plato, desi Pytagoras este cel care le-a descris cu 200 de ani inainte de Plato, numindu-le „solide perfecte” si desi in realitate, Pytagoras le-a preluat de la egipteni): cubul sau hexahedronul, tetrahedronul, octahedronul, dodecahedronul si icosahedronul.
Cele 5 solide Platonice sint baza lumii materiale. Nu exista practic nimic in Universul material, care sa incorporeze altceva decit cele 5 solide Platonice. Atomii sint sfere constituite dintr-un centru in jurul caruia norul electronic se misca cu 9/10 din viteza luminii. In diferite cristale, atomii se aliniaza in linie drepta, in triunghi, intr-un tetrahedron, un octahedron, un icosahedron sau un dodecahedron.
In 1973 cercetatorii fostului imperiu sovietic au publicat in „Komsomolskaya Pravda” rezultatul unui studiu comform caruia Pamintul nu este o sfera cum ne-am imaginat, ci un imens cristal cu dimensiuni angulare care dupa milioane si milioane de ani de miscare si eroziune, a capatat de fapt forma unei mingii. In concordanta cu cercetatorii sovietici, laturile angulare ale cristalului se afla acum sub scoarta terestra, forma cristalului fiind aceea a unui dodecahedron. Ulterior, alti cercetatori sovietici au elaborat o alta teorie conform careia Pamintul are o grila energetica constituita dintr-un dodecahedron si un icosahedron (douasprezece pentagoane si douazeci de triunghiuri echilaterale). De fapt, teoria grilelor Pamintului nu este de loc noua. Se spune ca in antichitate Socrate i-ar fi spus elevului sau Simmias ca „Pamintul adevarat privit de sus arata ca o minge alcatuita din douasprezece bucati de piele tesute intre ele”.
Un studiu al sistemului rusesc a confirmat fapt-ul ca de-a lungul laturilor poligoanelor exista regiuni cu activitate seismica si vulcanica mare. Punctele corespunzatoare nodurilor grilei sint centrele unor schimbari mari in presiunea atmosferica si in consecinta, uragane uriase se formeaza in aceste puncte. Curentele atmosferice si oceanice urmeaza acelasi sablon. In aceste puncte se gasesc adeseori zacaminte bogate de minerale sau petrol. Vortexurile sint totodata locul unor anomalii magnetice. Unul dintre ele „cade” in Estul Floridei, in asa-numitul „triunghi al Bermudelor”, cunoscut ca un loc de disparitie inexplicabila a navelor si avioanelor. La ora actuala, pe intregul glob, se cunosc douasprezece astfel de arii ale anomaliilor magnetice.
Evolutia civilizatiei umane este afectata de energia Pamintului. Multe dintre civilizatiile antice au inflorit in punctele de intersectie a poligoanelor. In ziua de astazi exista nenumarate aplicatii practice legate de curentele telurice si potentialul electric al atmosferei Pamintului, pe care unul dintre marile genii ale secolului XX, sirbul Nikola Testla, le-a intuit de altfel foarte bine. Anumite statii atomice moderne trebuie construite in locatii geomterice pentru a functiona corespunzator, iar sistemele de comunicatii ale submarinelor se folosesc de grilele energetice. Insasi bomba atomica este un dispozitiv geometric care necesita pozitionare geometrica pentru a fi detonata.

( Va urma)