GEORGE SIMION VERSUS SERVICIUL DE INFORMAŢIE ŞI SECURITATE al R.MOLDOVA

 (Foto: Cosmin Iftode)

Deschide.md

Platforma civică „Acțiunea 2012” și liderul acesteia, George Simion, consideră lipsite de orice temei așa-zisele probe prezentate de Serviciul de Informații și Securitate (SIS) în instanță, pentru a susține interdicția de intrare în Republica Moldova ce i-a fost aplicată acestuia. El a intervenit astăzi, prin Skype, în cadrul unei conferințe de presă, în care a anunțat că a publicat aceste „probe” pe condul său de Facebook.

Acestea sunt de fapt un set de poze realizate la manifestațiile pașnice organizate în Republica Moldova de „Acțiunea 2012”, înregistrări ale aparițiilor la TV ale lui George Simion, capturi de pe contul său de Facebook și acte contabile ale organizației, toate în circuitul public.

Asemenea „probe” pot fi puse la CV, a declarat în acest context George Simion.

„Nu am de ce să mă jenez, niciuna din acest probe nu este concludentă. Vreau, după ce le vedeți, să-mi spuneți: am încălcat sau nu eu legea? Și dacă nu, vreau să vă văd duminică, la Marea Adunare Națională”, a subliniat el.

La rândul său, Vlad Bilețchi, unul dintre reprezentanții Platformei „Acțiunea 2012”, a precizat că argumentele aduse de SIS în instanță în favoarea expulzării lui Simion n-au niciun temei legal, pentru că, prin acțiunile sale, acesta nu a contestat statalitatea și nici nu a defăimat poporul Republicii Moldova. Asta o fac cei de la conducerea statului, care au jefuit poporul de un miliard de euro, și nu George Simion, care doar a promovat românismul, spune Bilețchi.

Ideea Unirii cu România are tot dreptul legal la existență, atâta timp cât Constituția prevede posibilitatea revizuirii, printr-un referendum național, iar în Republica Moldova activează partide și alte organizații sau partide care promovează această idee, fiind înregistrate la Ministerul Justiției, insistă membrii Platformei „Acțiunea 2012”.

Procedura de contencios administrativ, prin care George Simion a cerut suspendarea deciziei prin care i-a fost aplicată interdicția de intrare în Republica Moldova se află în prezent la Curtea de Apel. Reprezentanții Platformei consideră că examinarea acesteia este tărăgănată intenționat și se declară deciși să conteste un eventual refuz de a o admite la Curtea Supremă de Justiției.

Însuși George Simion spune, însă, că și-a pierdut orice încredere în justiția moldovenească.

„Acum văd doar doi factori care pot să-mi facă dreptate: 1. CEDO și 2. presiunea populară”, a mai declarat Simion.

În acest context, atât el, cât și ceilalți reprezentanți ai Platformei „Acțiunea 2012” i-au chemat pe toți susținătorii unirii să vină duminică în centrul Capitalei, la Marea Adunare Națională organizată de Blocul Unității Naționale, iar pe tinerii care doresc, să se alăture marșului lui Ștefan cel Mare, în care vor porni pe jos, imediat după această manifestație, spre București.