PODUL UNIRII DE LA PRUT

Un tricolor de 300 de metri a unit astăzi cele două maluri ale Prutului în dreptul localităților Sculeni din România și Republica Moldova.

Inițiatorul evenimentului, președintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012 din România, George Simion, a precizat că astfel se dorește reeditarea Podului de flori inițiat în urmă cu 25 de ani.

Președintele filialei Iași a Platformei Unioniste Acțiunea 2012, Sorin Becciu, a declarat că la Chișinău, dorința de unire cu Bucureștiul este foarte mare în ciuda propagandei rusești.

În cadrul acţiunii, organizațiile unioniste au cerut autorităților ridicarea interdicției președintelui Platformei Unioniste Acțiunea 2012, George Simion, de a intra pe teritoriul Republicii Moldova.

După acțiunea de la Sculeni, participanții din Chișinău au mers la Iași, unde au întins o horă în Piața Unirii, în jurul statuii lui Alexandru Ioan Cuza. Inițiativa a aparținut Blocului Unității Naționale.

Organizațiile care formează BUN anunţă că se vor alătura mâine mitingului de protest din Piața Marii Adunări Naționale. Următoarea manifestație de amploare a BUN va fi Marea Adunare Națională, care va fi organizată duminică, 5 iulie, în centrul Chișinăului.

Tricolorul imens întins astăzi la Prut a fost avanpremiera unei Pod uman, care se va forma la Prut pe 11 iulie și la care sunt așteptați să participe toți cetățenii de pe ambele maluri ale râului.

Radio Iasi