O CLONĂ-FĂCĂTURĂ, OLIGARH-COMUNISTĂ/ V. Chirtoca/— se vrea primar de Chișinău

Imagini pentru maria herta basarabia literara

Maria Herța

Acest, V.Chirtoca, cică e putred de bogat, dar, pentru a mai ferici niște oameni, deja fără bonuri patrimoniale și fără dividente, mai are nevoie de primăria capitalei .
Unii analiști îi prezic și victoria în alegerile locale din 14 iunie curent.
Mulți șmecheri au devenit bogați în anii privatizărilor din R.Moldova, amăgind lumea prin luarea bonurilor patrimoniale de la noi, pentru a ne da ulterior dividente…
Vă mai amintiți sloganul: Ce va fi cu bonul meu va fi și cu al tău…nici dividente n-am văzut, dar și bonuri nu mai avem. Aici, fiecare cu istoria sa…
Acum vreau să ne amintim de multvestita afacere cu mașinile Școda ,de pe vremea lui Voronin, care l-a înaintat pe V.Chirtoca candidat la primăria Chișinău.
Prin 2003, Cancelaria de Stat a Guvernului R Moldova împreună cu Compania „Daac Hermes”, fondată şi condusă de V.Chirtoca, încheiase o tranzacţie ilegală privind deservirea conducătorilor din administraţia publică locală.
Acest contract n-a fost publicat în „Monitorul Oficial”, iar Legea Bugetului de Stat, din acel an, nu prevedea procurarea de automobile Școda pentru preşedinţii de raioane. Necătănd la aceste momente, fără anunțarea unui tender, totuși,Guvernul a cumpărat 42 de automobile Skoda de la „Daac Hermes”.
Mi-amintesc cum ziaristă Alina Anghel,de la ,,Timpul,,după investigațiile de rigoare, a descoperit cum Cancelaria de Stat, la fel de abuziv, a mai achiziţionat de la Daac Hermes, a lui V,Chirtoca, încă 32 de maşini.
Mult au avut de suferit atunci, atît ziarul Timpul, căt și autoarea. fiind ameninţată cu moartea în repetate rânduri.
Alina Anghel a fost lovită mişeleşte cu o rangă în cap de nişte indivizi a căror identitate n-a fost identificată nici până astăzi.Grav rănită, jurnalista a fost nevoită să părăsească ţara. Mai apoi,CEDO le- a dat câştig de cauză redacţiei şi autoarei investigaţiei, constatând că Republica Moldova a încălcat dreptul la libera exprimare.

Deducția: Voronin își mai aduce un tovarăș-oligarh, crescut de el, pe arena politicii mioldovenești,pe bogătanul V.Chirtoca.
Dacă, cei trei vlazi, vă par puțini,stimați alegători, mai votați-l și pe Vasile, pentru a fi patru V la hoția și vinderea republicii…