SFIDAREA TRICOLORULUI ÎN PARLAMENTUL R. MOLDOVA

 (Foto: Deschide.MD, Constantin Grigoriţă)

de: Svetlana Maftei (autor)

Sfidare la propriu a drapelului naţional chiar în Parlamentul Republicii Moldova. Deputații comuniști şi cei socialiști au refuzat să-şi prindă astăzi, în ședința festivă dedicată Zilei Drapelului de Stat, panglica tricoloră. Mai mult, deputata PSRM Elena Hrenova şi-a demonstrat atitudinea sfidătoare, venind în Legislativ cu panglica „Sf. Gheorghe”, prinsă reverul sacoului.

Gestul parlamentarilor pro-moscoviți a arătat și mai urât pe fundalul situației în care diplomații străini acreditaţi la Chişinău au asistat la ședința Parlamentului cu panglici tricolore la piept.

Și, dacă atitudinea sfidătoare a socialiștilor s-a făcut văzută doar în sectorul din sala Parlamentului pe care îl ocupă deputații acestui partid, atunci PCRM s-a făcut remarcați și în Prezidiu, unde întreaga conducere a Legislativului purta acest simbol, dar vicepreședintele comunist al Legislativului, Vladimir Vitiuc – nu!

În acest context, vom adăuga că liderii PCRM şi PSRM, Vladimir Voronin şi, respectiv, Igor Dodon, nici măcar nu s-au prezentat la această şedinţă, chiar dacă despre ea se ştia încă de miercurea trecută.

Precizăm că panglicile tricolore au fost distribuite tuturor parlamentarilor, precum și invitaților dar și jurnaliștilor veniți astăzi în Parlament.