ROMÂNIA: DNA L-A ARESTAT PE SERGHEI LUCINSCHI, FIUL FOSTULUI PREŞEDINTE PETRU LUCINSCHI PENTRU CĂ A PRETINS 4 MILIOANE DE EURO DE LA UN OM DE AFACERI

România: Percheziţii DNA la domiciliul fiului fostului preşedinte al RM, Petru Lucinschi; Ar fi pretins 4 milioane de euro

Procurorii DNA fac percheziţii, în această seară, la domiciliul lui Sergiu Lucinschi, fiul fostului preşedinte al Republicii Moldova Petru Lucinschi, informează Mediafax.

Potrivit surselor citate, Sergiu Lucinschi este implicat într-o cauză de trafic de influenţă şi şantaj instrumentată de procurorii DNA.

El este acuzat că ar fi pretins suma de 4 milioane de euro în perioada decembrie 2014 – martie 2015.

La ora difuzării acestei ştiri, au loc percheziţii la domiciliul acestuia din Voluntari, judeţul Ilfov.

„Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie, comise în perioada 2014-martie 2015, de către suspectul Lucinschi Sergiu, om de afaceri”, se arată într-un comunicat de presă plasat pe site-ul DNA din România.

„În cursul zilei de 30 martie 2015, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, a fost efectuată percheziţie domiciliară la o locaţie situată în judeţul Ilfov. În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii”, se mai arată în comunicatul emis de autoritatea română.

22:55

Update

Omul de afaceri Sergiu Lucinschi, suspectat de fapte de corupţie, a fost adus, luni noapte, la sediul central al DNA pentru a fi audiat.

Lucinschi nu a făcut nicio declaraţie la intrarea în sediul DNA, scrie Mediafax.

13:15

Update

Omul de afaceri Sergiu Lucinschi, împreună cu un ofiţer de poliţie din cadrul DIICOT, vor fi prezentaţi astăzi Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile, transmite Direcţia Naţională Anticorupţie.

Procurorii din cadrul DNA au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore a fiului fostului preşedinte moldovean Petru Lucinschi şi a poliţistului de la DIICOT.