INCREDIBIL! ADMINISTRAȚIA PREZIDENȚIALĂ A LUI KLAUS IOHANNIS REINVENTEAZĂ POPORUL MOLDOVENESC A LUI STALIN. SAU AȘA PRESUPUNE NOUA AXĂ BERLIN-BUCUREȘ-TI!

Gafele Administrației prezidențiale ale lui Klaus Iohannis pot fi înțelese până la limita la care ele nu afectează interesele naționale ale României. Atunci când pagina de web a administrației prezidențiale se transformă în cutie de rezonanțâ a curentului moldovenist propagat de Stalin prin inventarea unui „popor moldovean”, altul decât poporul român, atunci este clar că în deal la Cotroceni este ceva putred.

În comunicatul Administrației prezidențiale legat de întâlnirea dintre Klaus Iohannis și ministrul de externe al R. Moldova, Natalia Gherman, în a doua frază a comunicatului, asistăm la o mostră de propagandă moldovenistă care nu poate avea alte explicații decât ori prostia ori intenția de a da apă la moară celor care susțin că dincolo de Prut trăiește „poporul moldovean”, adică exact ce susținea toată propaganda stalinistă, dar și ministerul de externe al Germaniei…

Formularea „ministru moldovean” în loc de „ministrul R. Moldova” este un argument dat chiar de Administrația Prezidențială de la București, celor care susțin că dincolo de Prut nu trăiește același popor, poporul român.

Comunicatul, dar și propaganda moldovenistă de pe pagina de web a Administrației Prezidențiale apare în contextul în care, peste câteva zile președintele Iohannis va merge în Ucraina unde, atunci când va pune (dacă o va pune!) problema politicii de deznaționalizare a românilor din regiunea Odesa (sudul Basarabiei), autoritățile de la Kiev îi vor da peste nas cu propriul comunicat în care vorbește de „ministrul moldovean” și îi vor spune că, în Sudul Basarabiei sunt moldoveni, nu români, așa că să-și vadă de treabă că despre ei Kievul vorbește cu Chișinăul.

Terminologia în zona vecinătății României are implicații geopolitice cu urmări majore asupra populației românești care înconjoară România. Dacă Administrația prezidențială nu înțelege sau nu vrea să înțeleagă acest lucru, înseamnă că nu servește interesele românești.

Prostia (dublată de incultură) sau ticăloșia, atunci când își fac loc în instituții cheie ale statului, pot aduce prejudicii imense intereselor naționale.

Directorul Romanian Global News a încercat să lămurească această problemă dând peste zece telefoane la Administrația Prezidențială, atât la Cancelarie cât și la Departamenutul de Comunicare. La orele 10.40 i s-a transmis că doamna Bran (purtătorul de cuvânt) nu a ajuns și că nu are telefon mobil de serviciu. „Vă vom suna noi în 10 minute”, i s-a spus de la Departamentul de Comunicare. Au trecut 40 de minute și nu a sunat nimeni. S-a revenit la Cancelarie unde s-au explicat implicațiile unui asemenea mesaj transmis intr-un comunicat oficial. Nimic!

Toate demersurile Romanian Global News veneau pentru a evita publicarea unui articol care aduce prejudicii unei instituții care reprezintă România. A fost imposibil de a avea o lămurire!

O lipsă de profesionalism care frizează absurdul dar care poate aduce grave prejudicii României și interesului public românesc.

Textul comunicatului publicat de Administrația Prezidențială:

Comunicat de presă

(4 martie 2015)

Ref.: Primirea de către Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a doamnei Natalia Gherman, viceprim-ministru, ministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a primit-o miercuri, 4 martie a.c., la Palatul Cotroceni, pe doamna Natalia Gherman, viceprim-ministru, ministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova. Cu prilejul întâlnirii, doamna Gherman a reafirmat hotărârea Guvernului de la Chișinău de a continua parcursul proeuropean al țării. Ministrul moldovean a adresat mulțumiri domnului Președinte Klaus Iohannis pentru susținerea puternică în acest demers acordată de România Republicii Moldova. „Drumul nostru la Bruxelles trece prin București”, a spus ministrul, adăugând că, în prezent, România este principalul partener comercial al Republicii Moldova. Președintele României a asigurat Guvernul de la Chișinău de cooperarea și solidaritatea României, salutând și începerea, de azi, a livrării de gaz românesc către Republica Moldova prin gazoductul Iași-Ungheni, ca un semn concret și substanțial al sprijinului acordat Republicii Moldova.

Departamentul de Comunicare Publică

04 Martie 2015

Joi, 05 Martie 2015 București, România/Romanian Global News