O ÎNTREBARE PENTRU CHIRIL GABURICI, VIITORUL PRIM-MINISTRU CORUPT

Doru Petruţi:  Chiril, memoria unei companii e incomparabilă cu memoria dintr-o societate

DORU PETRUȚI

Înainte de a ajunge prim-ministru, Chiril Gaburici ar trebui să clarifice anumite lucruri şi situaţii din trecutul său, cum ar fi cele legate de studiile sale sau activitatea antreprenorială, care planează asupra sa de câţiva ani, susţine directorul Institutului de Marketing şi Sondaje IMAS, Doru Petruţi, într-o analiză postată pe blogul său.

Sociologul atenţionează că a porni la drum cu atribute precum ”devalizare”, ”corupţie”, ”legături urât mirositoare” nu se conjugă cu verbul a fi credibil şi cu funcţia de Prim-Ministru.

De asemenea, Doru Petruţi îl atenţionează pe actualul candidat la funcţia de premier că „memoria unei companii comerciale e incomparabilă cu memoria şi mecanismele dintr-o societate”.

„În primul rând merită să îl felicităm măcar pentru reuşita extraordinară de a ajunge în doar câţiva ani de la un simplu şofer, agent de vânzări, director de vânzări şi apoi Director General la companii de sute de milioane de dolari. Şi, inevitabil, nu poţi rămâne în astfel de poziţii nefăcând şi lucruri bune”, a menţionat sociologul.

Potrivit lui, în acest moment, Republica Moldova are nevoie de un Prim-Ministru care să îndeplinească, să insufle un singur atribut: CREDIBILITATE!

„Chiril, sunt lucruri şi situaţii care planează asupra ta de câţiva ani: modalitatea privind obţinerea diplomei de studii, contractele cu firmele-căpuşă la Moldcell, situaţiile de la Azercell, legăturile cu Voronin şi alţi politicieni, evenimentele din aprilie 2009. Înainte de a ajunge Prim-Ministru trebuie să răspunzi acestor lucruri! A porni la drum cu atribute precum ”devalizare”, ”corupţie”, ”legături urât mirositoare” nu se conjugă cu verbul a fi credibil şi cu funcţia de Prim-Ministru.

Şi nu uita că mai ai încă la îndemână opţiunea decentă să-mi spui şi să ne spui că ”nu ne poţi spune”. Şi să te retragi. Voi înţelege că ţi-a fost greu, că ai fost un băiat simplu şi sărac. În acest caz, vei avea cel puţin amiciţia mea şi în continuare.

Ştiu cât mă apreciezi, ştiu că vei citi aceste rânduri şi pun în gândul ăsta toată capacitatea mea profesională, umană, amiciţia pe care ţi-o port: Chiril, memoria unei companii comerciale e incomparabilă cu memoria şi mecanismele dintr-o societate. Iertarea se obţine pe căi diferite. Foarte diferite”, a scris Doru Petruţi.

Sâmbătă, după consultarea fracţiunilor parlamentare, președintele Nicolae Timofti a semnat un decret privind desemnarea lui Chiril Gaburici în calitate de candidat pentru funcția de prim-ministru.

Acesta a fost propus la funcția de premier de PLDM, după ce Parlamentul la 12 februarie nu a acordat vot de încredere Guvernului Leancă II.