MAFIA DE LA CHIȘINĂU: PLAHOTNIUC, FILAT,VORONIN, VREA UN PRIM-MINISTRU, PE CHIRIL GABURICI, DEMIS PENTRU CORUPȚIE

Gaburici, candidatul PLDM pentru funcţia de Premier, a fost alungat de la Moldcell din cauza unor contracte din care se furau bani de la companie în proporţie de până la 20% dintr-un buget alocat Publicităţii, care ajungea la 4 milioane de $/an.

Gaburici activă prin intermediul unei Doamne pe nume Alla. Această fugit în Ucraina imediat după scandalul de corupţie de la Moldcell, însă a continuat să conducă din umbră agenţia de publicitate prin care se fură de la Moldcell şi se transmiteau banii la Gaburici.

Gaburici a fost exilat de TeliaSonera la Azercell. A fost o schimbare de pedeapsa, nu o avansare, cum s-a lăsat de înţeles la Chişinău.
Anul trecut, în 2014, compania Azercell a fost implicată într-un scandal de corupţie. Conducerea AC a fost asigurată, din nou, de acelaşi Chiril Gaburici.

În decembrie 2014, TeliaSonera a răsuflat uşurată. A expirat contractul cu Chiril şi a scăpat de acesta. Odată cu el, a fost demisă aproape toată conducerea companiei azere. Tot în decembrie, compania a publicat un comunicat prin care a anunţat despre plecarea lui Gaburici, însă nu a scris şi adevărul.

După scandalul de corupţie de la Azercell, Gaburici a decis să dispară din spaţiul public.

Va întrebaţi de ce TeliaSonera nu a cerut că Chiril să fie tras la răspundere? Pentru că avea să iasă un scandal prea mare dacă apăreau dosare şi dacă presă începea să sape faptele de corupţie. Evident, aveau doar de pierdut. Aici în Moldova au închis toată treaba în linişte, iar cu azerii a fost mai greu. Acolo concurenţii au făcut gălăgie când au aflat cu ce se ocupă nouă conducere a companiei din grupul TS.

La 13 februarie 2015, Vlad Filat îl înaintează pe Chiril Gaburici în calitate de premier, chiar dacă acest candidat a fost implicat recent în două scandaluri de corupţie.

Filat demis pentru corupţie. Gaburici alungat de la TeliSonera pentru corupţie. Ei vor să ajungă la conducere.

Nu ştiu cum vor acţiona membrii şi deputaţii PLDM când vor află ce candidat au, însă deja e clar că acest Gaburici, văzut la Chişinău că un bun manager, nu va obţine votul lui Iurie Leancă. Sunt sigur că Leancă va fi susţinut şi de alţi colegi. În caz contrar, Moldova va ajunge să fie condusă de un corupt, la doi ani după ce a fost demis alt premier corupt.

Imaginea Moldovei a fost atinsă doar prin nominalizarea lui Gaburici. Mai multe persoane de peste hotarele ţării au scris cunoscuţilor din Moldova şi s-au ras că un fost premier demis pentru corupţie este gata să pună premier o persoană demisă tot pentru corupţie.

Timofti ar fi o ultima speranţa. Însă, preşedintele acesta nu acţionează cum vrea poporul. El acţionează cum vrea Filat. Timofti a ajuns să fie un căţeluş de rasă al preşedintelui PLDM, şi nu-l refuză pe acesta niciodată. Acum Timofti ar trebui să-l refuze şi să nu-l desemneze pe Gaburici în calitate de candidat pentru funcţia de premier.

Vom vedea săptămâna viitoare dacă Timofti are propriul cap. Eu sper că nu i-a putrezit cu totul materia cenuşie. Ajunge cât s-a prefăcut mort în lanul cu porumb. E timpul să deschidă gură şi să-şi exercite funcţia în interesul poporului!

Dle Timofti, nu vrem un corupt în calitate de premier! Deschide ochii, măcar o dată în acest mandat!