ION STURZA: ILAN SHOR, AJUTAT DE NATALIA GHERMAN SĂ EVADEZE ÎN RUSIA

Ion Sturza: Ilan Shor, ajutat de Natalia Gherman să evadeze în Rusia
Ministrul în exerciţiu al Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Natalia Gherman ar fi cerut socoteală de la autorităţile ruse pentru interdicţia impusă milionarului Ilan Shor de intra pe teritoriul Federaţiei Ruse. Informaţia a fost publicată pe o reţea de socializare de către fostul premier Ion Sturza.

„Dacă e aşa, nu vă pare că cineva vă face complice sau că asistăm la o deconspirare prematură?”, se întreabă omul de afaceri, sugerând să atragem atenţia la cazul privind adresele, paşapoartele şi numerele diplomatice ale lui Shor.

De cealaltă parte, MAIE declară oficial că nu există o asemenea solicitare.

Totodată, în postarea sa, Ion Sturza întreabă Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor dacă sistarea zborurilor companiei naţionale Air Moldova spre Bucureşti, începând cu 1 martie, reprezintă un semnal politic sau „doar business”.

Amintim că pe 23 ianuarie în presă a apărut informaţia precum că controversatul om de afaceri Ilan Shor ar fi primit interdicţie de a intra pe teritoriul Federaţiei Ruse.

Milionarul Ilan Shor a ajuns şef la Aeroportul Internaţional Chişinău, după ce statul a a dat în concesiune această întreprindere, pentru o perioadă de 49 de ani,  companiei ruse „UK Komaks”.

Totodată, Shor a fost numit preşedinte al Consilului de administraţie al Băncii de Economii, după ce Guvernul a cedat cota majoritară, iar în urma unei tranzacţii efectuate la Bursa de Valori, banca rusească de stat VneşEkonomBank a cumpărat aproape 25 la sută din acţiunile BEM. Ulterior, CSJ a anulat emisiunea suplimentară de acţiuni, iar BNM a instituit una dministrator special la BEM.

Sursa: jurnal.md