BOGDAN DIACONU: ŞI PONTA ŞI IOHANNIS SUNT VARIANTE PROASTE PENTRU ROMÂNIA

Înaintea primului tur al alegerilor prezidenţiale, Partidul România Unită, o formaţiune naţionalistă în curs de constituire şi condusă de deputatul independent Bogdan Diaconu, îndemna alegătorii să-şi anuleze în semn de protest voturile, punând ştampila pe “candidatul” Vlad Ţepeş. Liderul PRU a venit acum cu un comunicat de presă pentru cel de al doilea tur al scrutinului susţinând că şi de această dată el va proceda la fel, dar nu le mai cere şi simpatizanţilor să îl urmeze.

“Înainte de toate, nu cer nimănui să procedeze ca mine și să voteze în semn de protest cu Vlad Țepeș. Vă respect sincer pe toți indiferent cu cine ați vota, pentru că știu că o faceți cu bune intenții. Înainte de toate suntem români și vrem binele acestei țări, motiv pentru care, până la urmă, avem în comun mai multe decât credem, și nu vreau ca un vot sau altul să ne despartă. Mai presus decât calitatea de a fi votanți sau de a simpatiza un candidat sau altul, suntem români, iar această apartenență transcende orice alte diferențe!”, scrie Bogdan Diaconu.

“Revenind acum la tema votului, foarte mulți simpatizanți ai lui Ponta ar vrea ca eu să dau un semnal în favoarea lui. Foarte mulți simpatizanți ai lui Iohannis sau măcar combatanți anti-Ponta ar dori ca eu să mă declar votant al lui Iohannis. Îmi asum riscul de a-i supăra și pe unii și pe alții decât să supăr adevărul că ambele variante sunt la fel de proaste pentru România.

Alege răul cel mai mic, spun și unii și alții, crezând sincer că unul sau altul dintre cei doi ar fi mai puțin nociv. Din foarte multe motive, răul cel mai mic este egal cu răul cel mai mare și viceversa. Avem de a face cu o ecuație perfectă în care x este egal cu y în consecințe indiferent pe cine numim x sau y. Dacă nu-l votez pe Ponta nu înseamnă că sunt băsist, înseamnă doar că-mi iubesc țara și nu vreau un asemenea președinte pentru ea. Dacă nu-l votez pe Iohannis, nu înseamnă că am simpatii pesediste, ci înseamnă, la fel, că nu vreau răul pentru România. De altfel, cum se împacă cele două acuze în același timp, de vreme ce în exact aceeași propoziție am precizat că sunt și împotriva lui Ponta, și împotriva lui Iohannis, și am și dovedit-o constant? Despre ce jocuri ascunse poate fi vorba când eu fac totul la vedere, și noul partid, dar și criticile aduse clasei politice, așa cum la vedere mi-am dat demisia din PSD și le-am spus liderilor social-democrați că greșesc grav trădând România pentru niște voturi?

Da, îmi asum să-i supăr pe votanții lui Ponta spunându-le că acesta va fi o dezamăgire ca președinte după cum a fost o dezamăgire și ca premier. Prefer să le spun adevărul acum decât să asistăm împreună, în cazul în care Ponta va câștiga, la o mare dezamăgire pe care să nu știm cum să ne-o justificăm. La fel, îmi asum să-i supăr pe votanții lui Iohannis spunându-le că își fac iluzii degeaba și că timpul îmi va da dreptate dacă vor ajunge să-l vadă președinte, dar nu îmi asum să îmi acord votul meu cuiva despre care știu sigur câte parale face și ce planuri mărețe are pentru România, el și interesele din spate care-l susțin. Dintre toți, eu unul nu voi fi dezamăgit pentru că am curajul de a nu mă amăgi, deși sunt primul care regret că nu am cui să-i dau votul și că românii nu au pe cine vota.

De fapt, cred că cei mai câștigați vor fi cei al căror candidat nu va câștiga, ei își vor putea păstra regretul că pentru România ar fi fost mai bine cu al lor. Realitatea nu-i va putea contrazice. Cei care vor fi dezamăgiți sunt cei care vor trăi euforic victoria în seara de 16 noiembrie, pentru că ei se vor confrunta cu diferența dintre ceea ce au votat și ceea ce va face efectiv candidatul lor”, se mai poate citi în declaraţia de presă a liderului PRU.

“Vă aduc la cunoștință că și dintr-o parte, și din cealaltă, au fost încercări de a mă chema la negocieri și de a obține un sprijin oricât de discret, măcar acela de a-l ataca numai pe celălalt candidat. Am refuzat pentru că nu tranzacționez nici voturi, nici principii, ca dovadă că am plecat din PSD pentru a apăra aceste principii atât de desuete în politica românească, precum consecvența și naționalismul.

Vă îndemn așadar să votați cum credeți voi de cuviință, dar să îmi lăsați dreptul de a fi lucid și de a rosti adevărul. Ne vom revedea după alegeri și vă asigur că, indiferent de rezultat, România va avea de pierdut. Nu vreau să fiu părtaș la această păcăleală și nici să girez prin votul meu minciuna celor doi candidați. Sunt doar trist pentru țara noastră care a ajuns în situația de a nu avea alternativă pentru că așa s-a vrut, ca nu cumva să apară și ceva bun pentru români. Vă invit, în schimb, să construim o alternativă reală pentru viitor, pentru ca, începând cu următoarele alegeri, românii să nu mai trebuiască să calculeze care rău e mai mic, ci să aibă șansa la bine!”, concluzionează Bogdan Diaconu.

Sursa: FrontPress.ro