INVAZIA CONTINUĂ // 100 de BLINDATE RUSE înaintează în estul Ucrainei

 (Foto: Baz Ratner)

Claudia Ioviță

Armata ucraineană a anunțat miercuri că 100 de blindate rusești înaintează în partea de sud-est a Ucrainei.

„Avem informații cu privire la înaintarea unei coloane formate din 100 de vehicule rusești, inclusiv tancuri, blindate, lansatoare multiple de rachete de tip Grad pe drumul către Starobeseve-Telmanove”, s-a anunțat la centrul Statului Major al operațiunii ucrainene în estul țării, scrieziare.com citând Ukraine Reporter.

Coloana de blindate rusești se îndreaptă către localitatea Telmanove, aflată la aproximativ 20 de kilometri de frontiera rusă și la circa 80 de kilometri sud de Donețk, zona controlată de separatiștii pro-ruși. Miercuri dimineața, separatiștii din estul Ucrainei au încercuit trupele Kievului în trei localități: orașul Ilovaisk și așezările Elenovka și Iasinovataia.

Un expert militar sintetizează acțiunile astfel: „Sunt în desfășurare și operațiuni militare în zona de Nord a Mării Azov, Golful Tahanrozka (zona Mariupol). Punctul nevralgic va fi Melitopol, în eventualitatea în care unitățile proruse reușesc crearea unui cap de pod din direcția Starcenkovo spre Crimeea. Sunt semnalate foarte multe unități ucrainene în Mariupol. Practic, Mariupol poate fi împresurat foarte ușor de către proruși, cea mai previzibilă metodă fiind o pătrundere dinspre Starcenkovo către Ialta. Din acest motiv, în acest moment este vital Manhuș, trupe ucrainene din Mariupol îndreptându-se către această localitate”.