FORŢELE RUSE AU INVADAT UCRAINA

Petre Pavel

Moscova a mobilizat armata rusă la graniţa cu Ucraina. (Captură.)

Forţele ruse au avansat pe teritoriul ucrainean o distanţă de aproximativ 5 kilometri, forţând retragerea grănicerilor, potrivit declaraţiei. Trupele de infanterie ucrainene nu au putut opri ofensiva rusă deoarece includea tancuri, a explicat acesta.

Noul atac al trupelor ruse a fost oprit la oprit la aproximativ 5 kilometri nord-est de Mariupol, în apropiere de Marea Azov. Un comandant ucrainean a apreciat că atacul forţelor ruse ţinteşte la capturarea oraşului-port Mariupol, formând o tentativă de deschidere a unui front sudic în războiul din estul Ucrainei, conform Reuters.

Semen Semenchenko, comandantul miliţiei pro-Kiev din Azov, a estimat că divizia rusă includea aproximativ 50 de autovehicule blindate când a traversat graniţa din Rusia.

Alte 40 de autovehicule au încercat să se deplaseze în direcţia oraşului Mariupol, în timp ce restul s-au deplasat în nord către oraşul Amvrosiivka, a explicat acesta.

”Se desfăşoară o invazie a ocupanţilor ruşi”, a declarat acesta. Forţele invadatoare sunt, pentru moment, ”localizate şi neutralizate cu uşurinţă” iar în jurul oraşului Mariupol se desfăşoară un schimb de focuri, a adăugat Semenchenko.

Intrarea contingentului rus prin punctul de frontieră Novoazovsk a fost acompaniată de atacuri de artilerie de peste graniţă, a precizat comandantul.

Unele dintre tancuri purtau steaguri a căror embleme aparţineau grupului separatist autodenumit Armata Ortodoxă de Eliberare.

Forţele ruse au ocupat oraşul Markin, la şapte kilometri de Novoazovsk, unde au început un schimb de focuri, a declarat aceasta.

Sursa: Epoch Times