EVENIMENT IMPORTANT: VINĂRIA PURCARI, CEA MAI VECHE ŞI CELEBRATĂ VINĂRIE DIN BASARABIA, CARE NUMĂRĂ DOUĂ SECOLE DE LA FONDARE, A LANSAT ÎN EXCLUSIVITATE NOUA SA IMAGINE.

negru-de-purcari

Chişinău, 6 Decembrie 2013 – Vinăria Purcari, cea mai veche şi celebrată vinărie din Moldova, care numără aproape două secole de la fondare, a lansat în exclusivitate noua sa imagine. Schimbarea reprezintă o nouă etapă în dezvoltarea Vinăriei Purcari, fiind condiţionată de evoluţia intensă a acesteia din ultimii 10 ani.

Purcari a decis să readucă în lumină anul 1827 – anul fondării vinăriei – care de astăzi va constitui elementul central în comunicarea brandului Purcari. Din 1827, lumea a evoluat nespus de mult – s-au schimbat mijloacele de transport, muzica, standardele de frumuseţe, moda, comunicarea… Vinăria Purcari, însă, a reuşit timp de aproape 200 de ani să-şi menţină valorile sale şi standardele de calitate. Stabilitatea în perfecțiune este cel mai bun lucru pe care Purcari îl aduce clienților săi. Din 1827.

Din anul 2003, după renaşterea Vinăriei Purcari, colecţia de vinuri Purcari a câştigat 80 de medalii la cele mai prestigioase concursuri internaţionale, a devenit dublu deţinător al Marelui Premiu în domeniul vitivinicol decernat de Guvernul Republicii Moldova şi un brand apreciat în peste 25 ţări ale lumii. Mai important, podgoriile plantate în anii 2003­2004 au ajuns la maturitate, la vârsta când recolta devine una calitativ superioară, iar vinul produs – din ce în ce mai select. Noua identitate de brand va sublinia saltul în calitate şi va constitui un element cheie în creşterea competitivităţii Purcari pe pieţele de export.

”Am lucrat intens pentru a ajunge la această nouă etapă. Noi avem o istorie care ne aparţine, o legendă frumoasă, o identitate, și tocmai asta am hotărât să scoatem în evidență. Din acest motiv elementul principal al comunicării este anul 1827, anul fondării Vinăriei Purcari. Astfel, suntem una dintre vinăriile cu cele mai vechi tradiţii din Europa.”, afirmă Victor Bostan, CEO Vinăria Purcari.

„Încă de la prima vizită la Vinăria Purcari am fost impresionat de calitatea vinurilor produse aici, dar trebuie să recunosc că în ultimii 10 ani aceasta a crescut exponenţial. În vinificaţie, trebuie să aștepți uneori și 10­15 ani ca să vezi rezultatele – acest moment a venit acum pentru Purcari, viţa de vie atingând vârsta optimă pentru producerea vinurilor de calitate premium. O spun deschis, la moment Purcari poate concura la egal cu cele mai bune vinuri italiene sau franceze”, susţine consultantul-oenolog al Vinăriei Purcari, Federico Giotto.
***
Vinăria Purcari, fondată în 1827, este cea mai celebrată cramă din Moldova. Prima medalie de aur a fost obţinută în 1878, la Expoziţia Mondială din Paris, când oenologii francezi au fost profund impresionaţi de aroma bogată şi culoarea intensă a vinului Negru de Purcari. De-a lungul anilor, colecția de vinuri Purcari a câștigat mai mult de 140 de medalii la cele mai prestigioase concursuri internaționale ca Decanter, Concours Mondial de Bruxelles, Challenge International du Vin, dar ș legendara apreciere la curtea regală din Marea Britanie.
Vinăria Purcari face parte din Bostavan Wineries Group, liderul pieței vinicole din Moldova. Pe lângă antreprenorul Victor Bostan, printre acţionarii grupului se numără fondul american Horizon Capital şi Banca Mondială, prin fondul de investiții IFC. Acţionarii grupului au investit mai mult de $50m în dezvoltarea Bostavan Wineries pentru a crea un lider al pieţei regionale de vinuri.

negru-de-purcari-1

negru-de-purcari-2

negru-de-purcari-3

negru-de-purcari-4

negru-de-purcari-5

negru-de-purcari-6

negru-de-purcari-7

negru-de-purcari-8

Serviciul de presă al Vinăriei Purcari