„MARŞ PENTRU BASARABIA”, în Piaţa Victoriei

basarabia-acasa

Sub genericul „Aducem Basarabia acasă”, o amplă campanie de strângere de semnături pentru apropierea dintre România şi Republica Moldova, la data de 20 octombrie, „Acţiunea 2012” cheamă toată lumea să participe la un „Marş pentru Basarabia”, care va avea loc în Piața Victoriei din Bucureşti.

unirea-puterea

În România, voluntarii campaniei „Aducem Basarabia acasă” și-au propus să colecteze cel puțin 100.000 de semnături din cel puțin 10 județe ale României care să susțină o inițiativa legislativă a cărei scop este să apropie cele două maluri de Prut și vizează dezvoltarea comună culturală, educațională, socială și economică a cetățenilor din cele două state româneşti, precum şi aspecte referitoare la raportul cetăţenilor Republicii Moldova în relaţia cu România.
„E momentul să facem din unirea cu Basarabia o prioritate naţională. Ieșim din casă fiindcă ne pasă! Pentru „vina” de a fi români, basarabenii au fost deportaţi, înfometaţi, închişi, torturaţi, ucişi. Dorinţa de reunire cu Patria-Mamă a rămas, însă, în minţile şi inimile multora. Ce ne-a fost luat pe nedrept trebuie să revină acasă prin unirea Republicii Moldova cu România. Pentru România, pentru Unire, în stradă cu un steag tricolor!”, este mesajul organizatorilor din „Acțiunea 2012”.