AMBASADA ROMÂNIEI ŞI INSTITUTUL CULTURAL ROMÂN „MIHAI EMINESCU” LA CHIŞINĂU VĂ INVITĂ LA PREMIERA FILMULUI „POZIŢIA COPILULUI”

pozitia-copilului

Filmul „Poziţia copilului”, în regia lui Călin Peter Netzer, va fi proiectat în premieră în cadrul Festivalului Filmului European la Chişinău.
Filmul distins cu prestigiosul premiu „Ursul de Aur” este capul de afiş al festivalului şi va fi prezentat în cadrul ceremoniei oficiale de deschidere cu participarea Ambasadei României în Republica Moldova şi Institutului Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chişinău.
Filmul, produs în 2013, după scenariul lui Răzvan Rădulescu şi Călin Peter Netzer a fost realizat cu participarea actorilor precum Luminiţa Gheorghiu, Bogdan Dumitrache, Nataşa Raab, Ilinca Goia.
Evenimentul va avea loc duminică, 19 mai a.c., ora 19.00, la Cinematograful Gaudeamus, iar intrarea va fi liberă în limita locurilor disponibile.

Sinopsis: Cornelia are 60 de ani şi este profund nefericită: fiul ei Barbu, de 34 de ani, luptă din răsputeri să devină independent. S-a mutat, are propria maşină, o prietenă care nu se ridică, în mod evident, la standardele ei şi – cel mai deranjant – îşi evită mama cât de mult poate. Atunci când Cornelia află că Barbu a fost implicat într-un accident tragic, instinctele materne preiau controlul. Ea se foloseşte de toate abilităşile, de toţi prietenii sus-puşi şi de bani pentru a-şi salva fiul de la închisoare. În schimb, se aşteaptă ca el să redevină copilul dependent de altădată, ceea ce nu pare foarte dificil, având în vedere starea de şoc în care se află. Dar graniţa dintre dragostea maternă şi manipulare în folosul propriu este foarte subţire. Va fi ea capabilă să-l elibereze din poziţia copilului?