VICTORIE ISTORICĂ : PARLAMENTUL ROMÂNIEI A APROBAT CĂ DENUMIRILE DE VLAHI, AROMÂNI, MOLDOVENI, ISTRO-ROMÂNI, DENUMESC PE CEA DE ROMÂN

roman-de-pretutindeni

Bucureşti, România/Romanian Global News

Zi istorică în Parlamentul României. Cu o majoritate zdrobitoare Parlamentul a aprobat că etnonimele de vlahi, aromâni, istroromâni, moldoveni etc. denumesc pe cea de român. Din acest moment oricine îşi spune moldovean, aroman, vlah este recunoscut ca român de pretutindeni, transmite Romanian Global News.
Astăzi Camera Deputaţilor, împotriva avizului negativ dat de Ministerul de Externe, a votat cu o majoritate zdrobitoare proiectul de lege care spune că:
Articol unic: Legea nr. 299 din 13 noiembrie 2007 privind sprijinul acordat românilor de pretutindeni, se modifica dupa cum urmeaza:
Articolul 1, alineatul (1) a) se modifica şi va avea urmatorul cuprins:
ART. 1. alin (1) a) drepturile persoanelor care îşi asumă în mod liber identitatea culturală română – persoanele de origine română cele aparţinând filonului lingvistic şi cultural românesc, care locuiesc în afara frontierelor Romaniei, indiferent de modul în care aceştia sunt apelaţi (armâni, armânji, aromâni, basarabeni, bucovineni, cuţovlahi, daco-români, fărşeroţi, herţeni, istro-români, latini dunăreni, macedoromâni, macedo-români, maramureşeni, megleniţi, megleno-români, moldoveni, moldovlahi, rrămâni, rumâni, valahi, vlahi,vlasi, volohi, macedo-armânji, precum şi toate celelalte forme lexicale înrudite semantic cu cele de mai sus), denumite în continuare români de pretutindeni;
Iniţiată de senatorul Viorel Badea dar sprijinită, spre cinstea lor, de toate partidele din Parlamentul României, modificarea legii a avut împotrivă doar două voturi. Unul fiind al lui Costică Canacheu, adică al intereselor neromâneşti pe care acesta le reprezintă.
Practic acest vot dă demnitatea de a fi român la milioane de români care ca urmare a evoluţiei istorice departe de Ţară şi-au însuşit sau au fost denumiţi cu denumiri istorice româneşti.
Avizul negativ dat de Ministerul de Externe aruncă o pată de mizerie pe obrazul acestui minister, pată care miroase a trădare a intereselor naţionale.
Romanian Global News mulţumeşte celor care văzuţi sau nevăzuţi, ştiuţi sau neştiuţi au contribuit la acest vot istoric din Parlamentul României.