PROTEST: CEA MAI NOBILĂ ŞI CEA MAI RESPONSABILĂ MISIUNE A OMULUI ESTE MENIREA DE A FI OM

protest-univers-om

Ministerul de externe şi integrării europene al Republicii Moldova,
Aambasada Republicii Moldova la Londra,
Aambasada Marii Britanii la Chisinau.

Prin prezenta membrii Societăţii ştiințifice „Omul şi Universul” din Republica Moldova, Asociaţiei oamenilor de ştiinţă, cultură, credinţă şi arte din Republica Moldova îşi exprimă profunda indignare în legătură cu faptul că un deputat britanic şi-a permis să ofenseze un stat indpendent – Republica Moldova. Declaraţia a fost făcută de deputatul britanic Philip Hollobone. The Independent subliniază că oficialul britanic insistă ca autorităţile de la Londra să ia deciziile necesare pentru a nu mai permite moldovenilor să utilizeze paşapoartele româneşti, care îi ajută să ajungă în Regatul Unit. Oficialul britanic a mai subliniat că Moldova este un adevărat centru al traficului de fiinţe umane.
Oricare ar fi motivele acestei declaraţii discriminatoare faţă de un eventual nou membru al comunităţii europene, afirmația domnului deputat britanic ne-a îngrijorat de imaginea ce i se crează statului nostru în presa europeană. Referindu-ne la legislaţia internaţională şi dreptul la dezminţire, rugăm excelenţa Dumneavostră să interveniţi pentru ca deputatul Philip Hollobone să-şi ceară public scuze pentru ofensa adusă milioanelor de cetăţeni moldoveni de pretutindeni.
Sperăm că preconizata integrare a Republicii Moldova in cadrul UE şi a aspiraţiei cetăţenilor moldoveni de a redobîndi pe cale legală cetăţenia României, parte componentă a UE, pe care au avut-o părinţii şi buneii noştri pe parcursul mileniilor şi după Unirea Basarabiei cu Romănia din martie 1918, confirmată de puterile europene, inclusiv Marea Britanie, prin tratatul de la Paris din 1920, va contribui la un veritabil schimb de valori culturale şi spirituale între statele noastre.

Cu respect,
Director executiv, profesor Trifan Miroliubov
Ex. Elena Siniţa , 067442256