CU TRAFICANTUL VLADIMIR FILAT, LA PSIHIATRU…CHESTORE, NU E BINE

v-filat-traficant

Marius Bâtcă

Vladimir Filat, ajuns premier într-o conjuctură istorică favorabilă, demonstrează cât de jos poate coborî o slugă a Moscovei. Din punct de vedere moral, bineînţeles.
Pentru că, din punct de vedere material şi social, acest personaj făţarnic a ajuns bine, chiar dacă, pentru asta, a trebuit să calce peste mormintele buneilor săi, peste idealurile neamului său şi şi-a părăsit şi nevasta. Pofta sa de putere, alimentată încă de pe vremea când slujea URSS ca grănicer KGB-ist, a transformat acest individ jalnic într-un instrument extrem de periculos al Kremlinului, în raport cu Uniunea Europeană şi România. Pentru că este şi foarte vulnerabil/şantajabil. Poate din cauza asta îl şi apreciază Baconsky.
Interesante sunt nişte articole mai vechi, din presa românească. Se vorbeşte în ele despre implicarea în traficul de ţigări transfrontalier, pe Prut. Un fel de Pod de Ţigări. În perioada respectivă, studentul Vlad Filat ar fi fost prins într-o reţea de trafic. Se mai spunea că ar fi intervenit SRI, care l-ar fi racolat. Cam greu de crezut, dar, dacă se dovedeşte că aceste informaţii sunt adevărate, nu e bine. Nu e bine, la nivelul …”chestore, nu e bine”.
Până se vor dovedi în instanţa aceste chestiuni, dacă se vor dovedi vreodată, e bine să privim spre ce a făcut premierul Vladimir Filat, mare fan-admirator al lui Vladimir Putin. În primul rând, prin vorba sa mieroasă, a păcălit ani de-a rândul Bruxellesul, Washingtonul, Bucureştii, Varşovia etc că e gata să îşi dea viaţa pentru idealurile europene, integrarea europeană şi adoptarea principiilor UE. De asemenea, s-a dat peste cap şi a “dughit” cât cuprinde ce l-au sfătuit, de-a lungul timpului, aliaţii din SUA.
Mă leşi, bre, Volodea Filat! Adică, una dughim, alta grăim? Sau, în loc de dughim, să tragem la papiroase tranfrontaliere, mai un Fluieraş, mai un Plugar, un MT, ceva? Că doar fratele mare, de la Moskva, iţi permite să mai faci şi altele.
Dar, să lăsăm “nahui” fumurile astea şi să vedem ce spun nişte jurnalişti chiar de la Chişinău.
“Cu minţile înceţoşate de bucurie sau durere mai puţini sunt acei care realizează că, de fapt, bravii noştri conducători luptă nu împotriva criminalizării, ci pentru kremlinizarea Moldovei. Ei zic decriminalizarea Moldovei, dar se gândesc la rekremlinizarea Moldovei.
Cel mai bine au înţeles acest lucru comuniştii care de trei ani urlă „Jos Aliansu`!”. Uite că, în sfârşit, Aliansu` e jos. Pa, Aliansu`! Comuniştii sunt feriţi. Fericiţi sunt şi trompetiştii lui Filat. Pretinşi proroci politici, imberbi mintal, salută moartea Alianţei şi înlocuirea ei cu un concubinaj politic, care, chipurile, „e mai benefic” pentru ţară. Ca să vezi, aceştia, indirect tot spre depozitele de testosteron ale liderilor defunctei sunt cu ochii…
Ei se fac a nu înţelege că, dacă e defunct Aliansu`, sunt defuncţi şi liderii lui (ei). Mie de lideri nu mi-e jale deloc. Dar de Alianţă mi-e jale. Pentru că, de ce să nu recunoaştem, a fost un vis frumos. şi în loc să se împlinească visul nostru, s-a împlinit visul lui Voronin. Cum să nu-ţi fie jale? şi ruşine…”, a scris cunoscutul jurnalist Constantin Tănase, în ziarul TIMPUL, de la Chişinău.
“Ajung la concluzia că R Moldova nici nu merită denumirea de „ţară”. Suntem doar o jucărie în mâinile ursului, o spălătorie de bani pentru mafia rusească, un depozit de armament rusesc, o seră de şovini antidemocraţi conduşi de maşinăria propagandei ruseşti. Aşa că formatul „5+2” pentru rezolvarea conflictului transnistrean mi se pare unul, cel puţin, stupid. Ar trebui să fie „5+1”, pentru că Moldova nu mai are nicio putere de decizie. (…) Putin, dumnezeul şi mântuitorul lichelelor „patriotice” de la noi, şi-a decorat recent doi lingăi, chipurile, pentru fortificarea relaţiilor de prietenie între cele două state. Să nu uităm însă că pentru ţarul rus termenul „prietenie” este sinonim cu termenul „vasalitate”. Ne slujeşti cu credinţă, atunci eşti prietenul nostru. Ai alte păreri decât cele pe care le impunem noi? Înseamnă că eşti fascist, falsificator de istorie, unionist ş.a.m.d. I-aş întreba pe aceşti făuritori de prietenie interstatală dacă au citit măcar câteva rânduri din Miron Costin, Grigore Ureche, Varlaam, Dimitrie Cantemir, Alexandru Xenopol, Nicolae Iorga, Constantin Stere, Nicolae Bălcescu sau Neagu Djuvara. Aşa ca să vadă ambele părţi ale monedei adevărului istoric. Nu cred că i-au citit, pentru că tot ce e român e fascist în concepţia noilor patrioţi, iar adevărul absolut poate fi creat doar de ţar”, scrie, tot în TIMPUL, Marin Basarab.
Deci, tavarşi Vladmir Filat, nu e bine, “chestore, nu e bine!!!!!”. Că, poate, la drum de seară, te lasă “inima roşie”şi îţi iese unul de “inimă neagră” sau şi, mai rău, de “treflă”, de nu te mai vezi şi nici nu mai bungheşti, pe unde îţi scoţi cămaşa.
UN SFAT:Volodea Filat, râdem, glumim, dar, în incintă! Şi, în nici un caz, nu ne jucăm cu ţara-n bumbi, chit că ai vrut tu să-i îmbeţi pe Biden, Merkel, Băsescu, Sikorski, Bildt, Schuebel etc, la beciurile din Cricova. Vezi că ăştia ţin la băutură, faţă de piticul tău judokan de la Kremelin!

Ziua veche.ro