MARŞUL UNIRII DIN BUCUREŞTI. BASARABIA E ROMÂNIA

Basarabia

Peste 3000 de persoane au participat la Marşul pentru Unire din Bucureşti, desfăşurat astăzi, 21 octombrie. Manifestaţia s-a încheiat cu semnarea unei serii de revendicări, grupate sub genericul „Pactul pentru Basarabia”, informează UNIMEDIA cu referire la un comunicat al Platformei „Acțiunea 2012”.

Unioniştii, care purtau veste albastre, roşii şi galbene, au format un tricolor viu, de la Piaţa Victoriei până la Piaţa Operei. Participanţii au solicitat Unirea cu Republica Moldova, garantarea securităţii teritoriului basarabean de către statul român, acordarea cetăţeniei române în mod automat, crearea spaţiului economic comun şi alte revendicări de ordin economic, educaţional, instituţional şi legislativ.

Demonstraţia s-a desfăşurat fără incidente, fiind supravegheată de Jandarmeria Română.

,,Mii de oameni au ieşit în stradă la Chişinău pentru Unire. Am considerat că ţine de datoria noastră să facem acelaşi lucru. Aşteptăm reacţia candidaţilor la alegerile parlamentare din 9 decembrie”, a declarat Marius Lulea, copreşedintele Platformei Civice “Acţiunea 2012”.

Pactul, semnat de peste 30 de organizații nonguvernamentale din diasporă, va fi înaintat candidaţilor la alegerile parlamentare din 9 decembrie.