ÎN SUA, ÎN EUROPA OCCIDENTALĂ, DAR ŞI ÎN ROMÂNIA, R. MOLDOVA NU MAI TRĂIM ÎN DEMOCRAŢIE , CI ÎNTR-O OLI-GARHIE, ÎN CARE PUTEREA POPORULUI ESTE “CONFISCATĂ” DE PARTIDE POLITICE CONTROLATE

democratie

Jesse Ventura, fost guvernator al statului american Minnesota, este cel mai celebru conspiraţionist din America. De ani de zile, la emisiuni radio sau TV (“Teoria conspiraţiei”), sau în diverse cărţi, el se luptă pentru a demasca toate conspiraţiile care se ascund în spatele minciunilor oficiale.
În unul dintre ultimele sale interviuri, acordat televiziunii RT News, Jesse Ventura demască sistemul politic american şi aşa-zisa democraţie. Precum se ştie, în SUA, există două partide mari (republicaniişi democraţii) care îşi împart alternativ puterea – iar restul nu mai contează. Iar aşa-zisa competiţie politică între cele două tabere politice este una de faţadă. Şi, am putea extinde această analiză politică şi la nivelul altor ţări. De obicei, în multe ţări occidentale există două mari partide sau alianţe politice, care alternează la guvernare, restul partidelor fiind prea mici pentru a putea influenţa sistemul politic. Astfel, în Occident nu mai trăim într-o
democraţie veritabilă, ci într-o oligarhie, în care puterea poporului este “confiscată” de două forţe politice majore.
Prezint câteva citate ale lui Jesse Ventura, omul care cunoaşte sistemul politic din interior, fiind guvernator timp de 4 ani, aşa cum spuneam la începutul articolului. Iată câteva fraze care ar trebuisă-i pună pe mulţi pe gânduri:
* Toate convenţiile acestor 2 partide majore nu prezintă decât o şaradă politică, o reprezentare teatrală. Ei spun oamenilor ceea ce aceştia vor să audă, iar totul nu este decât un “show”, nimic nefiind profund. Se fac o mulţime de promisiuni, care niciodată nu se vor îndeplini.
* Nu există deosebire dintre cele 2 partide. Ei au creat un sistem care se bazează pe mită. Pentru ei, competiţia e bună în sectorul privat, dar nu şi în sectorul public. Nu mai există şi o a treia voce independentă.
* Cele două partide au realizat un fel de dictatură, comportându-se ca nişte bande.
* Ce ar putea face însă alegătorul obişnuit? Răspunsul e simplu, dar dificil de realizat, asemenea căţărării pe muntele Everest: să nu mai votăm cu ei. Să votăm cu o a treia forţă sau cu un al treilea candidat, oricine ar fi el. Încă mai avem puterea aceasta, e singura care ne-a mai rămas. Întotdeauna ni se spune că ne risipim aiurea votul dacă alegem pe altcineva, în afara celor doi candidaţi oficiali. Dar eu vă spun că votul e risipit dacă votăm cu unul din cei doi candidaţi principali. Cele două partide majoritare sunt total interesate să-şi menţină dictatura, căci votându-i pe ei, nimic nu se va schimba cu adevărat.
* Cele două partide controlează şi o mare parte din mass-media, aşa că, cel de-al treilea candidat va fi ridiculizat, publicul crezând că nu-i rămân decât două alegeri de făcut. E ca şi cum te-ai duce într-un magazin de răcoritoare şi nu ai avea de ales decât între Coca-Cola şi Pepsi (plus mărcile lor, Fanta, Seven Up, Sprite etc.).
* Amintiţi-vă ce a spus marele muzician Jerry Garcia: “Dacă aveţi de ales între două rele, unul mai mare şi altul mai mic, să ştiţi că tot răul l-aţi ales.”
Mă gândesc că situaţia explicată de Jesse Ventura pentru SUA se aseamănă foarte mult cu situaţia din România de după revoluţie. Dacă între 1990-2000 a existat două blocuri politice: PDSR (pe de o parte) şi Convenţia Democrată + Partidul Democrat (pe de altă parte). După 2000, a existat tot două blocuri politice:
PSD şi Alianta DA, pentru ca în prezent să existe USL şi PDL (+aliaţii săi). Precum se vede, acelaşi sistem binar periculos, fără existenţa unei alternative politice viabile. Şi nu, nu-i fac reclamă penibilului Dan Diaconescu şi partiduluisău, căci, aşa cum spuneam încă din 2010, acesta e opera lui Băsescu.
Aceleaşi procese se produc şi în R. Moldova. Alegeri regizate, manipulate, trucate şi fraudate. Cine controlează Comisia Electorală Centrală, acela devine câştigătorul alegerilor.

Sursa: Secretele lumii