PLATFORMA CIVICA „ACŢIUNEA 2012”: LUPUL PĂRU-ȘI SCHIMBĂ, DAR NĂRANUL COMUNIST BA…..

Marian Lupu

Chisinau, Romania de Est (Basarabia)/Romanian Global News

Platforma Civică „Acțiunea 2012” condamnă atacul declanșat de actualul președinte al Partidului Democrat, Marian Lupu, la adresa autorilor Declarației de Independență a Republicii Moldova, dintre care multi au susținut și chiar au participat la cel mai mare marș unionist organizat la Chișinău pe 16 septembrie, transmite Romanian Global News.
Reprezentantul platformei unioniste, Constantin Codreanu, apreciază că: „Marian Lupu, un fost comunist ajuns democrat peste noapte, îi atacă pe cei care au adus românilor basarabeni libertate și încredere într-un viitor mai bun, după 70 de ani de minciuni și de persecuții. Suntem, totuși, de acord partial cu afirmația domnului Lupu că Marșurile Unirii crează probleme la Chișinău. Nu și la București. Problemele sunt respectarea democrației și a libertății de exprimare într-un stat slab, reprezentat în funcții înalte de către persoane cu caracter duplicitar, care se răzgândesc de multe ori.”.
Poziția autorităților de la București a fost extrem de clar exprimată în timpul vizitei la Chișinău a Ministrului de Externe, Titus Corlățean, care a considerat că marșurile unioniste sunt o chestiune ce ține de dinamica societății civile. Duminică, la finalul programului Lideri pentru Unire, desfășurat pe parcursul ultimelor două luni, de către Platforma Civică „Acțiunea 2012”, Nicușor Constantinescu, unul din liderii importanți ai USL, a mărturisit participanților: “ Voi nu sunteți singuri. Multă lume de aici este alături de voi și a urmărit ce ați făcut pe 16 septembrie. ”.
Reamintim că miile de oameni care au participat la Marșul Unirii din 16 septembrie au înaintat conducerii centrale un set de revendicări care cuprindeau și modificarea Constituției în sensul reflectării adevărului științific şi anume, denumirea limbii de stat să fie Limba Română. Dacă revendicările nu vor fi îndeplinite până pe 1 ianuarie 2013, unioniștii vor iniția acțiuni ample de protest față de partidele din alianța aflată la guvernare.