PLATFORMA CIVICA “ACŢIUNEA 2012 : 10.000 PENTRU UNIRE PE 16 SEPTEMBRIE LA CHIŞINĂU

10.000 de unionişti vor mărşălui duminică, 16 septembrie, cu steaguri tricolore şi mesaje de unitate naţională pe străzile Chişinăului. Suntem decişi să dăm un semnal clasei politice şi cetăţenilor din cele două state româneşti, precum şi comunităţți internaţionale, că reunificarea Republicii Moldova şi a României este deja un proces ireversibil prin numărul mare de persoane care îşi doresc acest lucru. Acest fapt este demonstrat şi de recentul sondaj organizat dincolo de Prut potrivit căruia aproape 90% dintre români îşi doresc Unirea.
Platforma Civică “Acţiunea 2012″ cheamă toate forţele pro-unioniste din Republica Moldova să se alăture Marşului unionist de pe 16 septembrie. Să ieşim împreună pe străzile Chişinăului pentru a demonstra că suntem din ce ce în ce mai mulţi, din ce în ce mai puternici, din ce în ce mai uniţi!
Având în vedere incidentele de la Marşurile organizate vara aceasta la Cahul şi Bălţi, facem un apel către Ministerul de Interne să ne asigure integritatea fizică, dreptul la liberă exprimare şi pluralismul opiniilor. Sperăm că pe 16 septembrie nu vom mai avea parte de scene în care comuniştii şi aliaţii acestora să instige la ură şi violenţă, să atace cu ouă, pietre şi petarde atât participanţii la Marş, cât şi jurnaliştii ce reflectă evenimentul, punând iarăşi sub semnul întrebării democraţia şi statul de drept din Republica Moldova.
Platforma civică “Acţiunea 2012” a militat întotdeauna paşnic pentru drepturile europene ale basarabenilor, pentru unitatea acestui teritoriu şi extinderea sa prin Unirea cu România, aleasă prin voinţă populară, spre deosebire de comunişti care au optat pentru subminarea statului, mafiotizarea acestuia şi dezintegrare teritorială.