MARŞUL UNIRII DE LA CAHUL ŞI BARBARIA RUSEASCĂ

Basarabia

Ieri la Cahul a avut loc o manifestatie de felicitare a Parlamentului de la Chisinau pentru decizia istorica de interzicere in rep. Moldova a simbolurilor regimului totalitar comunist.

Manifestatia a avut loc la Cahul si s-a desfasurat sub forma unui mars unionist organizat de catre Consiliul Unirii si Platforma Civica Actiunea 2012.

Au participat la eveniment peste 300 de persoane venite din rep. Moldova ( Cahul, Nisporeni, Chisinau, Balti …) dar si din Romania.

Desi in mod normal ar fi trebuit ca din Romania sa fie aprox. 60 de persoane doar 30 au reusit sa treaca vama in timp util pentru participare, controlul vamal fiind unul foarte indelungat si justificat de catre vamesi prin alerta declansata de atentatul terorist din Bulgaria.

Pentru cei care nu stiu otasele Cahul si Balti sunt cele mai rusificate orase din rep. Moldova si urmatoarele ca marime dupa Chisinau (exceptand orasele din TransNistria).

Marsul a avut parte de multiple incidente si acest lucru datorita incapacitatii autoritatilor locale si a politiei ( ca sa nu spun ca au lasat lucrurile sa se desfasoare in acest fel ) de a asigura securitatea evenimentului. Pentru MARS a fost luata autorizatie de catre Consiliul Unirii prin Partidul National Liberal iar in toata aceasta perioada marsul ar fi trebuit sa se desfasoare fara incidente. Contrar prevederilor legale autoritatile publice si ministerul de interne au permis in mod inadmisibil desfasurarea in paralel a unei contramanifestatii . Nu este exclus ca primarul din Cahul, comunist fiind, sa fi facut presiuni pentru a se permite si desfasurarea contramanifestatiei, desi aceasta nu avea autorizatie si nu erau indeplinite conditiile legale.

La contramanifestatie au participat aproximativ 50 de persoane in mod organizat la care s-au adaugat si multi curiosi, dar care nu s-au implicat in desfasurarea evenimentelor. Contramanifestantii erau in general membri ai Ligii Tineretului Rus si Membri ai Partidului Patriotii Moldovei, adusi contra sumei de 50 de lei moldovenesti ( aprox. 10 lei romanesti) pentru a incerca provocarea manifestantilor la violenta. Nu vorbim aici de faptul ca marea lor majoritatea vorbeau in limba rusa si nu in cea oficiala a rep. Moldova care este romana iar modul lor de comportament era unul debil, animalic fara nici o urma de civilizatie. La scandarile de tipul Basarabia e Romania sau Romania nu Uita Basarabia e a Ta, acestia nu au stiut sa raspunda decat cu injuraturi si cu … scuipat de la distanta. Pentru a compensa numarul mai mic de participanti la contramanifestatie ‘” aurolacii Moldovei” au utilizat fluiere platite cel mai probabil din contributiile partidului comunist si din finantarile venite din Rusia pentru Liga Tineretului Rus ( cred ca e necesara o analiza a fondurilor pe care aceasta Liga le primeste din Rusia si modul in care sunt utilizati banii si legalitatea acestora).

Au existat mai multe evenimente negative declasate de catre contramanifestanti. In primul rand acestia au venit cu gandul clar de a provoca in vederea declansarii de violente si NU actiunea politiei a fost cea a blocat acest lucru ci faptul ca membrii Consiliului Unirii si ai Platformei Civice Actiunea 2012 au actionat cu maxima civilizatie si nu au raspuns la scuipaturile, grimasele si injuriile analfabete ale rusofililor. Un alt eveniment netaxat de catre fortele ministerului de interne din rep. Moldova l-a reprezentat neinterventia in momentul in care “aurolacii Moldovei” au inceput sa arunce cu oua, pietre si cu bucati de lemn in manifestati ( deoarece o forma civilizata de raspuns nu ar fi putut exista din moment ce a fost adusa pe bani pleava societatii din rep. Moldova, fara sa exagerez analfabeti si oameni cu probleme psihice majore- a se vedea filmele cu reactia acestora pe tot parcursul marsului). De asemenea nejustificata nu este nici atitudinea politiei atunci cand acestia se prefaceau ca vor sparge cordonul de politisti, existand trei patru persoane, usor identificabile, care incercau sa se manifeste violent si sa provoace. Spun se prefaceau deoarece daca ar fi dorit cu adevarat ar fi reusit dar atunci s-ar fi aflat in fata unei dileme – ce sa faca ei in mijlocul a 300 de unionisti, unii din ei foarte bine organizati ca urmare a unor echipe bine conturate.

Membrii Actiunea 2012 au reusit confiscarea a cinci drapele de la ” Aurolacii Moldovei’, doua dintre ele fiind rupte la finalul manifestatiei in vazul tuturor, inclusiv a camerelor de filmat. Preluarea drapelelor s-a realizat pentru ca persoane neautorizate purtand acele drapele au patruns in zona rezervata manifestatiei cu scopul declarat de a provoca.

La sfarsitul evenimentelor in mod simbolic foi cu simbolurile comuniste au fost arse in semn de respect fata de suferinta milioanelor de romani care au avut de suferit de pe urma ocupatiei sovietice si in cinstirea memoriei celor care au cazut victime.

Pentru a-si acoperi incompetenta politistii din Cahul au indrumat la sfarsit evenimentului manifestantii catre Autocare si condusi fara justificare in afara orasului Cahul – adica sa fie siguri ca cei din afara orasului Cahul pleaca cat mai repede ca sa poate ei pleca la mancat si la pretrecut . Desi in mod normal ei ar fi trebuit sa elibereze locul de contramanifestanti , deoarece acestia nu aveau autorizatie , au decis ca e mai bine sa ii scoata pe cei mai civilizati si nu pe salbatici. Binenteles ca o parte din noi a trebuit sa ne intoarcem in centrul orasului sa luam si restul de masini, deoarece Politistul care ne-a condus a uitat sa ne mai ia inapoi cu masina lui, asa cum a promis.

Manifestatia a fost de un real succes, fiind practic prima de acest fel si de o asemenea amploare din Cahul. La urmatoarea manifestatie de la Cahul vor participa mult mai multe persoane, asa cum s-a intamplat si la Chisinau si la Balti.

SALBATICIILE OCUPANTILOR LA CAHUL P.1

SALBATICIILE OCUPANTILOR LA CAHUL P.2